Sonunda İsyan Ettiler

Yaz mevsiminde yeterince elma bahçelerini sulayamamaktan şikayet eden üreticiler Sulama Birliği yöneticilerinin yolsuzluk yaptığını ileri sürerek Savcılığa suç duyurusunda bulundu ve isyan etti

Yayınlanma:
Sonunda İsyan Ettiler

Bağıllı, Madenli, Yaka ve göle uzak kalan köylerde elma üreticiliği yapan çiftçiler bahçelerine yeterli su verilmediğini elmaların tehlike altında olduğunu belirterek Sulama Birliği yönetimine ateş püskürdü. Brlik yöneticilerinin üyelerden topladığı sulama ücretlerini elektrik şirketin ödemediğini bu nedenle sık sık elektrik ile ilgili problemler çıkması üzerine bahçelere su verilemediğini ileri sürerek Savcılığa şikayete geldiler.

GEREKİRSE YOLU KAPATACAĞIZ

Bu yıl elma üretiminin ülkenin çoğu yerinde iyi olmamasına karşılık Gelendost’ta gayet iyi durumda olduğunu ancak yeterli su verilemezse elmaların büyüyemeyeceğini ve çöpe gideceğini ileri süren köylüler ‘Sesimizi duyurmak için çok çaba sarfettik. Konudan Gelendost Kaymakamı ve Belediye Başkanının da haberi var ama gelin görün ki kimse bir şey yapamaz halde. Savcılığa Sulama Birliği yönetiminin usulsüzlükleri ile ilgili şikayette bulunmaya geldik. Savcı bey bizimle yakından ilgilendi ve yazılı olarak şikayette bulunmamızı istedi. Eğer bundan da sonuç alamazsak Konya-Isparta yolunu kapatacağız. Eylemse eylem ne gerekiyorsa yapacağız’ dediler.

HAFTADA EN AZ 2 KEZ SU VERİLMEK ZORUNDA

Sulama Birliğine düzenli ödeme yaptıklarını ileri süren elma üreticileri verdikleri ücretin karşılığını yeterince alamadıklarını savunarak, ‘Gelendost ilçe merkezinin bir bölümü ve göle yakın bölümlerde sürekli su bulunurken bizim gibi uzak noktada kalanlara haftada 1 kez su veriliyor onu da tam randımanlı alamıyoruz. 1 saat ya akıyor ya akmıyor. Halbuki bu sıcak havada en az 2 kez su vermek gerekir. Şu anda elmanın tam büyüme zamanı suya ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Su verilmezse bu güzelim elmalar büyüyemedikleri için hepsi çöpe gidecek yazık günah’ şeklinde konuştular.

YÖNETİM LÜKS İÇİNDE YAŞIYOR

Sulama Birliği yöneticilerinin lüks içinde yaşadığını ifade eden köylüler ‘Bu arkadaşların yaşam tarzlarına gidin bir bakın lüks içerisinde yaşıyorlar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor diyen yok.Birliğin öyle bir tüzüğü var ki bunlara ne Kaymakam, ne Tarım Bakanlığı kimse denetleyemiyor. Bu nasıl bir tüzük ki kanunlardan daha üstün oluyor. O kadar şikayete rağmen hiç kimse bir şey yapamadı. Buradan Tarım Bakanına sesleniyoruz, bizim elmalarımızın hali ne olacak? Bize bir yol göstersin’ diyerek sitemde bulundular.

BİRLİĞİN AKEDAŞ’A BORCU VAR

Köylüler, Sulama Birliği’nin üyelerden topladığı ücreti elektrik şirketinden gelen faturaya yatırmak yerine naylon faturalarla usulsüz harcama yaptığını durum böyle olunca da elektrik şirketinin taahhütname bedeli almadan elektrik vermediğini iddia ederek, ‘Yetkililer gelsin bu Birliğin tüm evraklarını didik didik etsinler. Çok şey çıkacağına eminiz’ şeklinde kesin konuştular.

ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERİP ŞİKAYETÇİ OLACAKLAR

Yalvaç Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı ile bire bir görüşen köylüler Savcının ‘-yazılı şikayette bulunun’ önerisi üzerine köylerine dönerek imza toplayacakları ve şikayetçi olacakları öğrenildi.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.