Sony'den Su Geçirmeyen Tablet!

Sony, 10.1 inç ekran genişliğindeki tabletler sınıfındaki en ince bilgisayarı Mobil Dünya Kongresi’nde sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2013 23:13
Sony'den Su Geçirmeyen Tablet!

Sony, 10.1 inç ekran genişliğindeki tabletler sınıfındaki en ince bilgisayarı Mobil Dünya Kongresi’nde sundu. Su geçirmeyen Xperia Tablet Z, sadece 6.9 mm kalınlığında ve 490 gram ağırlığında.

Sony, altı ay önce piyasaya sunduğu Xperia Tablet S’in ardından, Barcelona’da düzenlenen MWC 2013’te yeni Android tabletini tanıttı. Xperia Tablet Z, 10.1 inç (25.6 cm) ekran genişliğindeki en ince tablet.

Tablet bilgisayarın öne çıkan bir diğer özelliği, Sony’nin Xperia Z akıllı telefonu gibi su geçirmemesi. Ekran genişliği 1920×1200 olan tablet, mutfak veya havuz gibi mekanlarda elektronik cihazlardan kopamayanlar için ideal olabiir. Sony, Xperia Z’nin bir metre derinlikte 30 saniye dayanabilecek özellikte olduğunu belirtti.

Android 4.1 işletim sistemi kullanan Xperiaz Tablet Z, daha sonra gelecek güncelleme ile 4.2’ye çıkartılabilecek. Cihazın merkezi işlem birimi, dört çekirdekli S4 Pro. İşlemci hızı 1.5 GHz olan Xperia Tablet Z, 2 GB RAM’e sahip.

BELLEK 64 GB’A KADAR ÇIKIYOR
16 ve 32 dahili bellek seçenekleriyle sunulacak olan Xperia Tablet Z, bu modelleri için sırasıyla 500 ve 600 dolardan satılacak. MicroSD kart girişiyle, cihazın hafızası 64 GB’a kadar yükseltilebilecek.

Xperia Tablet Z, arka panelinde 8, ön panelinde 2.2 megapiksel kamera bulunduruyor. Ön taraftaki kamera 1080p, arkadaki ise 720p video çekim yapabiliyor. NFC (Yakın Alan İletişimi) cihazda bulunan bir diğer teknoloji.
Tablet Z, bir önceki modelinde olduğu gibi IR Blaster kızılötesi kumanda özelliğiyle televizyonlar, Blu-ray ve DVD oynatıcılar ve ev tiyatro sistemşeri için evrensel kumanda olarak kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji