Sorumluluğum Çok Ağır

Sorumluluğum Çok Ağır

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2015 15:36
Sorumluluğum Çok Ağır

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve üyeleri, dün saat 12:30’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör’ü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve yönetimi kurum ve kuruluş temsilcilerini ziyaret etmeye devam ediyor. Gazeteciler son olarak Rektör Çarıkçı’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Çarıkçı’nın Isparta’nın evladı olduğunu ve başarılı olacağını temenni ettiklerini belirtti. Başkan Karahan; “Memleketimizin çocuğu olan İlker Çarıkçı’nın Rektör olarak atanması hem bizleri hemde vatandaşları memnun etti. Basın çalışanları olarak ortak paydamız Isparta. Yayınlarımızın önceliği Isparta’dır. İlker Bey’in Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Rektör olarak atanması Ispartalıları gururlandırdı. Basın olarak üniversitenin her zaman yanındayız” dedi.

BURANIN İNSANIYIM
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı; “Isparta basını sağduyulu yayınlar yaparak memleketinin sorunlarını dile getiriyor. Isparta’da doğup büyüdüm. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra tekrar memleketime döndüm ve bu üniversitede göreve başladım. Kendi ilimin üniversitesine Rektör olmak bana gurur veriyor. Bu işi hakkıyla yapmak çok önemli. Sorumluluğumun bilincinde olduğum için bu şehrin insanı olduğum için omuzlarımdaki yük son derece ağır. Bunun bilincindeyim.

İLETİŞİM ULAŞIMCISIYDIM
Basın çalışanlarının kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Rektör Çarıkçı; “Eşim SDÜ Radyo Tv Bölümü mezunu o yüzden. Bende eşimin ödevleri sırasında öğrencilere çok yardımcı oldum. İletişim öğrencilerinin bir nevi ulaşımcısı bendim. Mesleğinizin ve işinizin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Bana İletişim Fakültesi Dekanlığı teklif edildiğinde mutlu oldum. Bu mesleği ve camiayı seviyorum. İletişim Fakültesi’nin kurucu dekanıyım. Orayı da şimdi güvenilir bir arkadaşa teslim ettik. O fakültemize biraz pozitif ayrımcılık yapacağız. Fakülteyi Türkiye geneliyle yarıştıracağız. İlk hedefimiz Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni geçmek.” Dedi.

KENDİ ÇOCUĞUMU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE
GÖNDEREMEYECEĞİM BÖLÜMÜ AÇMAM

İletişim Fakültesinin bazı bölümlerinin eksik olduğu hatırlatılan İlker Çarıkçı; “Evet Fakültemizin alt yapısında bazı eksiklikler var. Bölüm açmak kolay ama ben bu kolayı seçmem. Bunun nedeni ise kendi çocuğumu tam donanımı olmayan, alt yapısı eksik bir bölüme nasıl göndermezsem başkasının çocuğunu da riske atamam. Burada okuyan her öğrenci bizim evladımız çocuğumuzdur. Onların donanımlı eğitim alması bizim görevimizdir. Alt yapısı olmayan bölümler açarsak, öğrenciyi verimli hale getiremeyiz.” Dedi.

ÇOCUĞUNUZU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE SDÜ’YE GÖNDEREBİLİRSİNİZ
Kayıt dönemi öncesi velilere seslenen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı; “SDÜ’de 70 binden fazla öğrenci var. 1992 yılında kurulan üniversiteleri geride bırakarak, kendinden önce açılan üniversiteleri yenerek bir üst lige atlayan bir üniversiteyiz. Tecrübeli ve alt yapısı güçlü üniversiteyiz. Çocuklarınızı gönül rahatlığı ile Isparta’ya gönderebilirsiniz. Sizin çocuklarınız bizim evladımızdır. Bu gençler ileride mezun olacaklar ve bizim meslektaşlarımız olacaklardır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.