Sorun Artarak Devam Ediyor

Isparta’nın en büyük sorunlarından birisi olan trafik sorunu her ne kadar Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından çözümlenmek üzere otoparklar yapılması planlanıyor olsa da gün geçtikçe artarak devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2014 13:00
Sorun Artarak Devam Ediyor

HİLMİ DOLMACI CADDESİ’NDE ARAÇLAR VE YAYALAR BİRBİRİNE GİRİYOR
Trafik sorununun diğer bir deyişle trafik keşmekeşliğinin yaşandığı cadde ve kavşaklardan birisi de Davraz Mahallesi ile Karaağaç Mahallesini birbirinden ayıran Hilmi Dolmacı Caddesi olarak bilinen 105. Cadde. Kapalı Pazar yerinin de bulunduğu bu caddede her Çarşamba ve Pazar günleri tam bir trafik karmaşası yaşanıyor. Bu nedenle söz konusu günlerde adeta araçlarla yayalar birbirine giriyor.

“YOLDA TAM BİR TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ YAŞANIYOR”
Bu keşmekeşliğin bir an önce çözümlemesini isteyen cadde üzerinde bulunan Sevinç Sitesi Yönetici ve Sakinlerinden İsmet Yaylacı, Vecdi Çetiner, Hasan Çolak ve Erol Özağaç, Halk Pazarı kavşağına ışık yapılmasını, söz konusu günlerde ise cadde üzerinde araç park edilmemesini istiyorlar. Konu ile ilgili olarak görüşlerini beyan eden Yaylacı, Çetiner, Çolak ve Özağaç açıklamalarında şunları söylediler;
“Bizler Sevinç Sitesi sakinleri olarak Hilmi Dolmacı Caddesi yani 105. Cadde üzerinde ikamet etmekteyiz. Tam karşımızda Belediyeni yeni yaptırmış olduğu Kapalı Pazar Yeri bulunmaktadır. Biz gibi cadde üzerinde yüzlerce hatta binlerce vatandaş bulunmaktadır. Söz konusu Kapalı Pazar yerinde Çarşamba günleri gıda, Pazar günleri ise giysi üzerine satış yapılıyor. Bu nedenle satıcılar araçlarıyla gelip araçlarını caddenin kenarına park ederek zaten park edilmiş yere ikinci park olmasından dolayı yol daralıyor. Bu ikili park bir de yolun diğer kenarında da böyle olması ile yoldan geçmek neredeyse mümkün olmuyor.

“IŞIK SİSTEMİ İÇİN İKİ KURUM TOPU BİRBİRİNE ATTI”
Öte yandan, Kapalı Halk Pazarı’nın biraz ilerisinde bulunan ve Köy Garajının da burada olmasından dolayı ilçe ve kasaba otobüslerin sürekli kullandığı Kavşakta ışıklandırma sistemi olmadığı için bu kavşakta büyük karmaşa yaşanıyor. Biz bu konuda önce Belediye’ye sonra Emniyet Müdürlüğüne başvurarak bu kavşağa ışıklandırma sistemi yapılmasını istedik. Ancak, bu iki kurum topu birbirlerine attılar ve sonuçta bu sistem maalesef yapılmadı.

“CADDE YARIŞ PİSTİNE DÖNDÜ”
Eskiden su caddenin asfaltı bozuktu ve araçlar fazla hız yapamıyor ve dolayısıyla yavaş gidiyorlardı. Ancak, geçen yıl dayanıklı asfalt döküldü ve araçlar dümdüz yol diye basa bildikleri kadar basarak yolu adeta yarış pistine çevirmiş durumdalar. Bu da hem gerek araç ve yaya güvenliğini tehlikeye sokuyor hem de aşarı gürültü çıkarıyor.

“IŞIKLANDIRMA VE KONTROLLÜ YÖNLENDİRME İSTİYORUZ”
Sonuç olarak; Davraz Mahallesi ile Karaağaç Mahallesini birbirinden ayıran Hilmi Dolmacı Caddesi yani 105. Cadde. Kapalı Pazar yerinin de bulunduğu yerin yanındaki kavşağa ışıklandırma sistemi yapılmasını istiyoruz. Diğer bir isteğimiz ise; özellikle buraya Pazarın kurulduğu Çarşamba ve Pazar günlerinde cadde üzerindeki trafik hareketlerinin görevliler tarafından kontrollü olarak yönlendirme yapılarak trafik akışının sağlanmasıdır” dedi.

Demokrat

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum