Sorun Bu Sezon Çözülüyor

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehrin doğu ve batı bölgelerinde başlatılan yağmur suyu ana hat çalışmalarında sona gelindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2013 14:54
Sorun Bu Sezon Çözülüyor

Geçen günlerde Halıkent, Vatan, Sermet Mahallelerinin de içerisinde bulunduğu doğu bölümünün tüm yağmur suyu ana hat çalışmalarını tamamlayan Isparta Belediyesi, Asri Mezarlık-Çünür Deresi arasındaki bağlantının da son aşamasına geldi.

Kış aylarında Fatih Mahallesi bölgesinden başlayan ve Asri Mezarlık Kavşağı’nda son bulacak olan yağmur suyu bypass çalışmasında en zor kısma gelindi. Kod farkından dolayı yaklaşık 10 metreyi bulan derinliğe kadar inen belediye ekipleri buraya 1000’lik büz boru döşüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, buradaki çalışmaların bitmesiyle birlikte bypass hattının tamamlanmış olacağını ifade etti.

Bütün kış boyunca çalıştıklarını belirten Başkan Günaydın, tehlikeli bir noktaya geldiklerini ve buradaki çalışmalarında birkaç güne kadar bitirileceğini bildirdi. Işıkkent, Batıkent, Hızırbey gibi üst mahalleler olarak tabir edilen batı bölgesinden gelen yağmur sularının Çünür Deresi’ne deşarj edileceğini söyleyen Başkan Günaydın, şehir merkezi olan Gülistan, Bağlar İstiklal, Karaağaç, Davraz Mahallelerine inen yağmur sularından dolayı bundan sonra sıkıntı yaşanmayacağını belirtti. Günaydın, “Aşırı sulardan dolayı patlamalar oluyordu, bunlarında önüne geçiliyor. Şehrimizin yağmur suyu sorununu bu sezon yüzde 95 oranında bitirmiş oluyoruz” dedi.

Bu çalışmaları korkulan ve yapılması göze alınamayan çalışma olarak nitelendiren Başkan Günaydın, “Doğu bölgemizde üç çalışmayı tamamladık. Isparta’nın daha medeni bir yaşam alanı, altyapısı olan bir kent olması noktasında hayli mesafe aldık. Bu çalışmaların semeresi tüm şehirde görülecek. Ne kadar medeni bir şehirde yaşadığımız ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum