Sorun Çözülmezse Çocuklarını Okula Göndermeyecekler!

Isparta Zübeyde Hanım İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencileri sınıfları dağıtılacağı için üzgün. Öğrenci velileri ise isyanda…

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2014 21:36
Sorun Çözülmezse Çocuklarını Okula Göndermeyecekler!

Zübeyde Hanım İlkokulu’nda öğrenciler şu aralar oldukça dertli. Öyle ki son sınıf öğrencilerinin 10’ar kişi olarak farklı sınıflara dağıtılacak olması hem çocukların arkadaşlarından hem de öğretmenlerinden ayrılmasını gündeme getirdi. Halk böyle olunca da öğrenciler ve veliler huzursuz oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okula bir müdür atandı. Önce veliler durumdan memnun oldu. Ancak müdürün öğretmen olarak atandığı ve yeni bir sınıf açılacağını öğrenince işin rengi değişti. 35’er kişilik olan 4A ve 4B sınıfından 10’ar öğrencinin yeni sınıfa dağıtılacak olması önce yıllardır birlikte oldukları öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılacak olan çocukları üzdü, sonra da velileri huzursuz etti.

Yaşanan sorunla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ile görüşmek için toplu halde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ile görüşemedi.

Müdür yardımcıları konuyla ilgili bir dilekçe hazırlayıp makama vermelerini önerdi. Ancak, veliler dilekçe ile işin uzayacağını belirterek öneriye sıcak bakmadı.

Okul Aile Birliği Başkanı Bircan Köseler Hız, “Okulun müdürü yok. Öğretmen olarak atanan hocamızın müdür olduğunu öğrendik. Önce müdürü bi atayın. Sonra öğretmen bulursunuz. Ayrıca bizim çocuklarımız 35’er kişilik sınıflarda 3 yıldır zaten okuyor. Son sınıfta, tam sınavlara başlanacağı dönemde çocukların huzurunu bozmaya kimin hakkı var?” diye sordu.

Öğrenci velileri öğrencilerinin sınıflarından ayrılmak zorunda bırakacak bir düzenleme olursa çocuklarını okula göndermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Şimdi gözler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili nasıl bir tavır alacağına çevrildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.