Sorun Hala Çözülemedi

DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal, koordinasyon kurulunun temmuz ve ekim ayı toplantılarında gündeme getirdiği dere ıslahı projesinde hala sorunu çözemediklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2012 09:09
Sorun Hala Çözülemedi

DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal, koordinasyon kurulunun temmuz ve ekim ayı toplantılarında gündeme getirdiği dere ıslahı projesinde hala sorunu çözemediklerini söyledi.

Isparta şehir içi yan dereleri 3.kısım inşaatı ile Ulukız deresi ile Işıkkent, Mavikent, Binbir Evler mahallelerinin sularını taşıyacak olan duvarlı kanalın Lagus Deresi’ne deşarj edecek kanal güzergahı Isparta Belediyesi tarafından DSİ’ye teslim edilmediğinden kanal yapımına başlanamadığını söyleyen Özbal, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda taşkın felaketlerinin yaşanmaması için akarsu ve dere yataklarının ıslah edilmesi gerektiğine işaret etmiş, bu yönde belediyenin üzerine düşeni yapmadığını söylemişti.

DSİ Bölge Müdürü Özbal, yeni yılın ilk günlerinde de aynı sorunun devam ettiğini belirtti. Özbal, “Israrla il koordinasyon toplantılarında ya da belediye ile yaptığımız ikili görüşmelerde belediye başkanımızın başkanlığında yaptığımız görüşmelerde bu konuda bize yeteri kadar çaba gösterildiğini söylemelerine rağmen, işi tahakkuk ettiremedik. Dolayısıyla müteahhide işyeri teslimi yapamadık. Güzergah problemi süratle çözülmeli, taşkın koruma tesisisinin Lagus deresine bağlanması gerekiyor. Aksi takdirde adliye, emniyet müdürlüğü ve o bölgedeki işyerleri ve konutlar taşkın tehdidi altında. Biz kendimiz idari olarak güzergah bölümünü idari olarak çözemiyoruz. Bu konuda Başbakanlık genelgesi var. Bu tür güzergahların belediye sınırları içinde mutlaka belediyeler tarafından görülmesi gerektiği konusunda genelge var. Dolayısıyla bu ihtilafsız olarak bize verildiği takdirde biz bunu kısa süre içinde bitireceğiz. Çünkü ihale edilmiş bir iştir, ödenek sorunu yoktur, birkaç ay içinde tamamlayıp bu bölgenin taşkından korunmasını sağlamamız gerekiyor. Bu konuda gösterecekleri çabaya da belediyeye şimdiden teşekkür etmek istiyorum” dedi.

DSİ Bölge Müdürü Özbal, bu taşkın koruma çalışmasının yapılmaması halinde, özellikle yeni Adliye binasının ve emniyet müdürlüğü binasının bulunduğu bölgenin sel felaketiyle karşı karşıya kalabileceğini de vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.