Sorunları ITSO’da Çözeceğiz

Milletvekili Recep Özel’in ITSO’yu ikinci ziyaretinde, OSB’nin büyümesi, Türk Hava Yolları uçak seferleri, gül ve gül ürünlerindeki sorunlar, tarımsal destekler ve daha birçok konu konuşuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2013 13:23
Sorunları ITSO’da Çözeceğiz

Milletvekili Recep Özel, Ticaret ve Sanayi Odası’na ikinci kez ziyarette bulundu. Ziyarette ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleriyle Genel Sekreter Erkan Ayan hazır bulundu.

Artık ITSO’ya protokol ziyareti değil sorunların tartışıldığı konuşulduğu ve çözüm yollarının bulunduğu ziyaretler yapmaya başladığını belirten Özel, “Bu bizim ikinci görüşmemiz. Isparta’ya geldiğimde uğramak istedim. Tabiki sayın başkanımızın seçim sürecinde esnafa kamuoyuna verdiği bitakım güzel işler yapacağına dair mesajları vardı. Biz üzerime düşen yükümlülük neyse onun üzerine düşen yükümlülük neyse birlikte yapacağız. Bu gelmeler protokol gelme gitmesinden ziyade sorunların çözümleyici istişare noktasında olacak. Biz ne davet olduğunda ne de başka şekilde geleceğiz. Biz her geldiğimzed gelip burada sorunları hep birlikte çözmeye çalışacağız”dedi.

ISPARTA HALKINA TEŞEKKÜR
Türkiye’de yaşanan olaylara da değinen Milletvekili Özel, herkese sağduyuya davet etti. Isparta halkına da duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Milletvekili Özel şöyle devam etti:

“ Ülkemizde yaşanan bazı olumsuz gelişmelerde var kimse bunu arzu etmiyor. En çok istemeyen kesimde iş dünyası. Bu anlamda ülkemizin birliği bütünlüğümüz için morale ihtiyacımız var. Hiç kimse demokratik taleplerini yakmayla yıkmakla yapmamalı. Isparta’da eylemler oldu ama kimse bunlara itibar etmedi.

Bu anlamda da Isparta halkı başta olmak üzere esnaf kardeşlerimize Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkür etmek istiyoruz. Tabiki bizlerin yanlışı eksiği olabilir ama bunlar güzel ortamlarda söylenmesi gerekiyor. Ülkemizde güzel gelişmeler varken bakın Mayıs ayındaki Türkiye yapılan çalışmalar gözden geçirilirse niye bu olayların çıktığını anlayabilirsiniz. IMF’ye ilk defa borçsuz bir dönem yaşıyoruz.

23 milyar EURO’luk bir ihale kanal İstanbul başlıyor 3. Köprü Havaalanı başlıyor. 130 milyar dolarlık bir ihale yapıldı. Ekonomi büyüyor bundan birileri rahatsız oluyor bu oyuna kimse gelmeden birlik bütünlük içerisinde bu süreci bitirmeliyiz. OSB’ye uğradım sadece 2 parsel kalmış. Bunlar güzel gelişmeler. Biz ülkemizin ilimizin iyiye gitmesinden mutluluk duyarız. Ve bu anlamda da elimizden geleni yaparız.“

DESTEĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Milletvekili Özel’den Isparta için bazı isteklerde bulundu.

Isparta’nın ekonomisinin güçlenmesi için bazı çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Başdeğirmen, öncelikle OSB’nin büyümesi, uçak seferlerinin artırılması ve saatlerinin iş dünyasına uygun şekilde ayarlanması, gülün süs bitkilerinden çıkarılarak sanayi ürününe dönüştürülmesi, tarımsal desteklerin artırılması konusunda önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelip destek isteyeceklerini söyledi. Bütün bu konularda milletvekillerinin desteğinin çok önemli olduğunun altını çizen Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Sayın Milletvekilimizin 2. kez odamızı ziyaret etmesi bizi çok mutlu etti. Biz istiyoruz ki tüm milletvekillerimizin ilk durak yeri burası olsun. Önce bizimle görüşsün sonra başka yerlere gitsin ve çalışmalarına başlasın. Buradaki gelişmeleri sizlere en güzel anlatacak kurum Ticaret ve Sanayi Odası. Bundan sonraki gelişmeler de birlikte olacağız.

Sayın milletvekilimizin buraya gelince artık bundan sonra Isparta için yapacağımız çalışmaları paylaşmak istiyoruz. Öncelikle bizim ilk etapta sizlerle beraber Ankara’da Odalar ve Borsalar Birliği’ne ziyaret programımız var. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gitmeyi planlıyoruz, gülün sanayi ürünleri arasına alınması, tarımsal destekler çalışmalarıyla ilgili. Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları yetkilileriyle İstanbul’da görüşme taleplerimiz var. Telekom’un Isparta’ya yapacağı çağrı merkeziyle ilgili çalışmalar var. OSB’de çok güzel gelişmeler var. İlk OSB’miz dolmak üzere. 2 milyon 600 bin metrekare alanın da 1.OSB’ye katılmasını istiyoruz. 2. OSB kurmak çok zor, genişlemesi çok daha iyi olacak. Son zamanlarda çok güzel şeylere olmaya başladı. Bu konuda desteklerinize ihtiyacamız var.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.