Sorunların Çözümü Olacağız

Sorunların Çözümü Olacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2015 14:27
Sorunların Çözümü Olacağız

MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, Milletvekilliği seçimi çalışmaları kapsamında Gül Küçük Sanayi Sitesi yönetimini ziyaret etti.

MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, sanayi sektöründeki en büyük sıkıntının çıraklık eğitimi olduğunu belirterek, nitelikli eleman konusunda vatandaşların önünün kesildiğini söyledi. Engin, “Çıraklık eğitimde vatandaşların çıraklık eğitiminde verilen sertifikanın ehliyet almak için bile geçerli olmadığını, bu yüzden de gençlerin çıraklık eğitimine yönelmediğini ifade etti. Görev verilirse bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

YAPTIĞINIZ İŞLERİ TAKDİR EDİYORUM
MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, “Öncelikle sohbetimize geldiğiniz için teşekkür ederim. Isparta genelinde aktif çalışan bir kooperatifle buluşmak bizi onurlandırdı. İnsanlara gelir kazandırmak adına çok çalışıyorsunuz. Yaptığınız işi takdir ediyorum. Tabi ki bu çalışmalar kooperatif başkanımızın sıkı çalışmalarından kaynaklanıyor. Her konuda başkanımız bu sanayi için çalışıyor ve hizmet ediyor. Bir de genel de siyasetçiler hep seçim zamanları geliyor. Ama biz eğer görev verilmesi takdir de her zaman bir bütünlük içerisinde çalışacağız. Sorunları çözme konusunda hep beraber istişareler yapacağız. Yerel de ve Ankara’da bu sorunlar için çaba sarf edeceğim. Bu konu da en önemli olan tabanı dinlemek. Tabandaki sorunları dinleyip çözüm bulmak. Zaten tabanı dinleyip sorunlara çözüm olabilirsek, başarılı oluruz. Bu konu da her zaman çalışmalar yapacağım” dedi.

EN BÜYÜK SORUN ÇIRAKLIK EĞİTİMİ
MHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, “Bilindiği üzere sanayi bölgelerinde nitelikli eleman bulmak çok zorlaştı. Çıraklık eğitim sistemi hem Türkiye’de hem de Isparta’da git gide geriliyor. Günümüzde çıraklık eğitim sertifikaları bile yetmiyor. Bu nedenle ehliyet bile alamıyorlar. Bunun önüne geçmeliyiz. Bir diğer konu da yurt sorunu. Isparta’da bu sorun oldukça fazla. Dağ köylerindeki gençlerimiz merkeze okumaya gelmek istiyorlar. Ancak merkezde kalacak bir yer olmadığı için bu hayallerini gerçekleştiremiyorlar. Bu konunun eğer yetki verirse Ispartalı hemşerilerimiz, sıkı takipçisi olacağım. Bunun önüne hep beraber geçeceğiz” şeklinde konuştu.

SANAYİCİLERİN SORUNLARINA VAKIFIM
Milletvekili Aday Adayı Engin, “Toplumun en önemli kesimlerinden biri olan küçük sanayicilerin sorunlarına yıllardır vakıfım, bunların çözümü için hem yerelde hem de ulusal düzeyde gerekli çalışmaları katılımcı bir anlayışta yürüteceğim” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.