Sosyal Güvenlik Bilinci Artırmalıyız

Sosyal Güvenlik Bilinci Artırmalıyız

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2019 09:31
Sosyal Güvenlik Bilinci Artırmalıyız

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz ve beraberindeki heyet, Sosyal Güvenlik Haftası olması nedeniyle Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Müdürü Karagöz, amaçlarının sosyal güvenlik bilincinin artırılması olduğunu söyledi.

Ziyarette ilk olarak konuşan SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, amaçlarının sosyal güvenlik bilincinin artırılması olduğunu belirterek, SGK’nın emeklilere yönelik hizmetlerini anlattı.

Karagöz, “Sosyal Güvenlik Kurumunun neler yaptığını insanlarımızın sosyal güvenlik bilincinin artırılması amacıyla paydaşlarımızı ziyaret ederek, bu konularda bilgilendirmeler yapıyoruz bu vesileyle sizleri de ziyaret etmiş olduk. Emeklilerimizin kurumumuzla ilgili herhangi bir sıkıntısı derdi sorunu var mı yok mu nedir yapılanlar emeklilerimizle ilgili yapılan işlemlerle ilgili genel bir bilgilendirme yapıyoruz ilimizde şuanda emeklilerimizin talep ettikleri anda maaş bağlamayla ilgili taleplerini hemen aynı ay içerisinde hatta emeklilerimizin herhangi bir sorunu olmaması halinde dosyalarında herhangi bir sıkıntısının olmaması halinde bir günde maaşını bağlayarak kendilerine tebligat çekiyoruz. Kurumumuz elektronik ortama geçerek bu konuda ciddi adımlar attı emeklilerin işlerini kolaylaştırdı biz buradan emekli olacak vatandaşlarımıza da bu vesileyle duyurmuş olalım emekliliği yaklaşan son 1 yıl kala kurumuza hizmetlerini birleştirmesi dosyasını birleştirmesi halinde emekli olurken herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar daha kolay hızlı bir şekilde emekli maaşlarını bağlamış olacağız” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdulkadir Ersal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, emeklilerin SGK hizmetlerinden kolayca yararlandığını söyledi.

Ersal, “İnsanlar doğduğundan ölümüne kadar Sosyal güvenlik kurumuyla iç içe olandır doğumdan başlıyorsunuz ölümüne kadar sosyal güvenlik kurumunu ilgilendiren bir durumdur. Biz emekliler olarak da sizlerle her zaman iç içe çalıştık gerek kanunlar çıktığında gerekse uygulamalarda siz göreve geldiğiniz günden beri bir sıkıntı yaşamadık, sizler ve çalışma arkadaşlarınız samimi yaklaşımlarıyla ikili diyaloglar sayesinde çalışmalar yaptık. Bu güne kadar yapılan hizmetlerde banka promosyonu, ikramiyeler konusunda çok uğraşlar verdik hükümet nezdindede bunlar uygun bulundu ve emeklilerimize ödendi kendilerine bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aynı zamanda biz Sosyal Güvenlik Kurumuyla devamlı iç içe çalışıyoruz benimde görevim icabı Isparta şube başkanı olmam ve Ankara’ya da seçilmem nedeniyle bu görevi yürütmekteyim ve genel başkanımızda SGK yönetim kurulunda kendisiyle de Ankara’da işleri rutin şekilde devam ettiriyoruz. Isparta’da bir sorunumuz yok sizlerin sayesinde ve sorunumuz olduğu zamanda sizlere bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ziyaret karşılıklı sohbet eşliğinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.