Sosyal Kooperatifçilik Treni Isparta’da

Sosyal Kooperatifçilik Treni Isparta’da

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2018 17:03
Sosyal Kooperatifçilik Treni Isparta’da

Ticaret Bakanlığı’nın Sosyal Kooperatifçilik Treni dün Isparta’ya geldi. Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu; “Tren projemiz, engelliler, yaşlılar, göçmenler, eski hükümlüler gibi dezavantajlı grupların çalışma hayatına yeniden kazandırılması açıdan önemli” dedi.

Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatif modeline yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla oluşturulan ve 1 Ekim’de Ankara’dan hareket ederek 11 ili ziyaret edecek olan Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni, dün saat 09.25’te Isparta’ya geldi.

TRENE COŞKULU KARŞILAMA
Konu ile ilgili olarak dün saat 09.00’da Isparta Gar’ında Kooperatifçilik Trenini karşılama töreni düzenlendi. Törene; Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Denizli’den yola çıkan Kooperatifçilik Treni dün saat 09.25’te Isparta Gar’ında oldu. Tren, Vali Şehmus Günaydın ve kalabalık bir topluluk tarafından coşkuyla karşılandı. Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, Trenden inen Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu’na bir buket çiçek takdim etti. Ardından Mehteran gösterileri sunuldu.



SEYMENOĞLU; “ISPARTA’DA SON
DERECE SICAK KARŞILANDIK”
Törende bir konuşma yapan Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, sosyal girişim modeli olan kooperatifçiliği ülke geneline yaymaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi; “Bakanlığımız tarafından sosyal kooperatif modeline yönelik farkındalığın artırılması amacıyla Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüz ve TCDD işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında 1 Ekim'de Ankara'dan yola çıktık. Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın ve Denizli’nin ardından bugün de Isparta’ya geldik. Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni projesi kapsamında ülke genelinde tura çıktık. Bu kapsamda 11 ili ziyaret edeceğiz. Biraz önce de söylediğim gibi bu doğrultuda bugün de Isparta’dayız. Siz değerli yöneticilere ve Ispartalılara bizleri böylesine sıcak karşıladığınız için teşekkür ediyorum.

VALİ GÜNAYDIN; “ISPARTA’YA HOŞGELDİNİZ”
Vali Şehmus Günaydın da törende yaptığı konuşmada; “Isparta halkı, Kooperatifçilik Trenimize coşku içinde karşılayarak bu konuya destek ve katkı vereceğini ortaya koydu. Her konunun birlik ve beraberlik içinde hareket edildiği müddetçe mutlaka bir çözüm yolu bulunur. Kooperatifçilik de bunun en güzel örneğidir. Zira, bir kişinin yapamayacağı iş kooperatifçilik vasıtasıyla bir araya gelinerek rahatlıkla yapılabilir. Bu Tren’imiz bugün ilimize geldi. Ben, Trenle birlikte ilimize gelen başta Genel Müdürümüz olmak üzere tüm arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum.
“TOPLUMSAL YARDIMLAŞMA İLE
YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”
1 Ekim ‘de Ankara’dan yola çıkan bu Trenimiz 11 şehre gidecek. Şuana kadar 9 şehri ziyaret etti. 2 Şehri daha ziyaret ederek programını tamamlayacak. Trenimizin hedefine ulaşacağına gönülden inanıyorum. Tarih boyunca millet olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm sorunları açtık ve yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Bilindiği gibi, birlik ve beraberlik içinde olmak, yardımlaşma içinde olmak çok önemli bir olgudur. Dinimiz bu konuda ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ unsuru ile bu konuya verdiği önemi ortaya koymuştur. Toplumumuzda bir ahilik örneği olan ‘bir esnaf arkadaşı siftah etmeden diğer esnaf arkadaşı satış yapmaz’ unsuru da bunun en güzel göstergesidir. Toplumumuz, yardımlaşma içinde olduğu sürece aşamayacağı engel yoktur” dedi.
Daha sonra; Sosyal Kooperatif Eğitim ve Tanıtım Treni ile kente gelen uzmanlar, Isparta Gar’ındaki programın ardından Barida Hotels’de sosyal kooperatifçilik tanıtım toplantısına katıldılar.



DİĞER ETKİNLİKLER
Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni’nin Isparta’ya gelişi kapsamında dün Isparta’da yapılan diğer etkinlikler ise şöyle; Isparta Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda kodlama atölyesi yapıldı.
Barida Hotels’de sosyal kooperatifçilik tanıtım toplantısı.
Gül, Lavanta Standlarının açılması.
Isparta Gülümse Kadınlar Kooperatifinin standının açılması.
Güneykent Kasabasında kadınlar tarafından yapılan el ürünlerinin tanıtım standı.
Süleyman Demirel Üniversitesinde kooperatifçilik üzerine söyleşi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.