Soylu Bana Ancak Hayır Duasında Bulunur

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Av. Tahin Alan, aday adaylı sürecine ilişkin konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2013 13:27
Soylu Bana Ancak Hayır Duasında Bulunur

Alan, siyasette uzun yılların getirdiği tecrübeyle, Isparta’ya AK Parti belediyeciliği anlayışıyla hizmet etmek istediğini söyledi. Alan, Partinin Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yakın dostu olmasının, partinin aday belirleme sürecinde kriter olmadığına dikkat çekerek, ‘Partimizin kriterleri belli ve ben de o süreçten geçiyorum. Bu noktada Sayın Soylu bana ancak hayır duasında bulunur” dedi.

SİYASETTE BİRİKİMİMİZ ORTADA
Yaklaşık 20 yıldır hem Isparta hem genel siyasetin içinde olduğunu belirten Alan, aday adaylığına ilişkin soruya, “Bu süreç içinde bulunduğumuz konum itibariyle topluma katkı sunmaya çalıştık. Belirli bir birikimi, belli bir siyasi öngörü ve tecrübeyi elde etmeye çalıştık. Muhakkak Isparta’nın bir çok sorunu bu uzun süreçte yaşayan gören tespit eden kişilerdin biriyiz. Mesele memleketimize hizmet edebilmek. Bu hizmet çeşitli yollarla yapılabilir. Sadece siyaset üzerinde değil başka kanallardan da içinde yaşadığınız topluma fayda sağlayabilirsiniz. Ama bizim siyasette belli bir birikimimiz var. Biz de memlekete fayda sağlamak gayesiyle düşüncelerimizi gördüklerimizi sahaya yansıtmak için aday adayı olduk” yanıtını verdi.

İSTİKRAR SÜRMELİ
Alan, neden AK Parti’den aday adayı olduğuna ilişkin soruya da “AK Parti’nin hem demokratikleşmeyi hem sivilleşmeyi bir arada götürdüğün kaydeden Halkın yaşam seviyesini, gerek özgürlükler, gerekse demokrasi anlamında yaptığı hizmetlerle belli bir noktaya getirdi. Dün gündemi belirlenen ülkeyken, bugün gündem belirleyen, dün yadım alan borç alan ülkeyken bugün yardım veren borç veren ülke haline geldik. Dün örnek aldığımız ülkeler varken bugün örnek alınan bir ülke haline geldik. Bu hizmetlerin bu istikrarın devamı için AK Parti içinde bizde belirli bir hizmeti ortaya koymak, Türkiye’nin 2023 vizyonu içinde lider ülke olmasına katkı sağlamak düşüncesiyle AK Parti’de siyasetimizi yapıyoruz” diye yanıt verdi.

HAYIR DUASINI ALIRIZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile yakın dostluğu bilinen Tahir Alan, bu konudaki soruya, “Ben 20 yıldır siyasetin içindeyim. Süleyman Soylu benim hem dostum hem siyasetse yol arkadaşlığı yaptığım değerli bir şahsiyet. Bugün AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı. Geçtiğimiz dönmede belli bir siyasi hareketin içinde bulunduk. Memlekete hep birlikte hizmet etmek gayesiyle yola çıktık. Burada partimizin kriterleri belli. Temayül içinde olacaksınız. Anketlerde olacaksınız. Partinin başka değerlendirme kanalları var. Onların içinde yer almalısınız. Siyaset duygusallığın, arkadaşlığın öne geçtiği sahalar değil. Partinin kriterleri var. Bu kriterlere uygun aday yapınız varsa ve halk nezdinde karşılığınız varsa ancak bu şekilde aday olabilirsiniz. O neden Sayın Soylu, bize bu süreçte ancak hayır duası eder.

Biz ancak partinin kriterlerine uygun olarak hareket edebiliriz. Ben de bu sürece göre aday adayı oldum. O kriterlerin içinde yer alırız almayız bilemem ama biz bir gayretimizi ortaya koyduk. Muhakkak Isparta kamuoyun da bu gayretin karşılığı varsa Genel Merkez bunu değerlendirecektir. Ben aday adayı olmak için yola çıkarken arkadaşlarımla, aile çevremizle istişare ettim. Sayın Soylu ile de bu düşüncemi paylaştım. Zaten aday adaylığı süreci böyle bir şeydir. Ben çıkıyorum demekle olmaz. Kamuoyuna bakarsınız, taleplere bakarsınız, etrafınıza bakarasınız, istişare edersiniz. Mesele birlikte hareket edebilmektir. Siz tek başınıza bir şeyi başaramazsınız. Biz bir iradeyi ortaya koyduk. Aday adaylığı sürecinde partimizin bize tayin ettiği sürecin içinde yer alıyoruz” cevabını verdi.

MEVCUT YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ
AK Parti belediyeciliğinin bünyesinde sosyal belediyecilik anlayışını içerdiğini kaydeden Alan, “ Sadece Belediye Kanunu’nun verdiği yetki ve haklar üzerinden yapılan rutin belediyecilik değil. Kentin turizmine, sporuna, kültürüne katkı sağlamak için yapılması gerekenler de var. Sadece yasanın verdiği yetkiyle belediyeyi yönetemezsiniz. Şehrin önünü açabilecek, yaşam seviyesini yükseltecek uygulamalar ortaya koymak zorundasınız.

Bunlara yönelik projeler ortaya koymak zorundasınız. Maalesef Isparta’da bugün vatandaş odaklı onun toplumsal taleplerini ve sorunlarını çözmeye yönelik bir anlayış yok. Ben kavramı üzerinden giden bir belediyecilik var ve bu anlayış Isparta’nın önünü açmıyor.
Şehrin yenilenmesine, gelişmesine, yönelik yapılacak büyük ölçekli hizmetlere şehrin tüm dinamiklerini katmak zorundasınız. Bu insanların bu hizmetleri denetleyebilir pozisyonda olmasını sağlamalısınız. Ama böyle bir uygulama Isparta’da yok. Ben kamusal kaynakların da doğru ve yerinde kullanıldığına inanmıyorum. Isparta’nın sıkıntısı bu”

SORUNLAR BELLİ ÇÖZÜM DE BELLİ
Isparta’nın birikmiş sorunları AK Parti belediyeciliği döneminde çözüleceğini belirten Alan . Önce bir hedefi ortaya koyup, bunu bilgiyle buluşturup, toplumsal talebe bakıp ortak akıla birleştirirseniz sorunlar çözülür. Isparta’nın meseleleri bellidir. Ama fark yaratan projeleri de hazırlamak ve uygulamak zorundasınız. Siz Isparta’yı geleceğe hazırlamak zorundasınız.

10 yıl içinde nüfusun en az 300 bin olabileceğini görüyoruz ve buna gör planlama yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu otopark için de düşünüyoruz. 6306 sayılı yasanın sağladığı fırsatlar var. Bunları merkezi idareyle uyumlu olarak çözebilirisiniz. Sıkışmış bir Isparta var. Siz yeni yaşam alanları oluşturabilirsiniz. Şehrin içerisine trafiği sokmayarak alternatif güzergahlar oluşturabilirsiniz. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sorunlar bellidir. Bu sorunları ortak akılla, bilgiyi kullanarak, insanları ikna ederek çözebilirsiniz. Mesele bir cesareti ortaya koymak, insanların gönlüne girebilmektir. “

ISPARTA ÖRNEK ALINAN ŞEHİR OLMALI
Siyasette küsmek gibi bir lükse sahip olmadığını belirten Alan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben teşkilatçılığın ne ifade ettiğini iyi bilirim. Başka arkadaşımız aday olursa onluna hareket ederek Isparta’nın örnek şehir olma idealine ulaşmak için çalışmak zorundayız. İnsanlar tek başına bir şey değildir. Hep birlikte ortak aklı ortaya koyabilirseniz ancak o zaman başarı gelecektir. Siyasetçinin ön önemli özelliği istişare içinde olmasıdır.

Bulunduğunuz yere katkı sağlamıyorsanız siyaset yapmanın manası yok. Ben de teşkilatımla uyum içinde çalışıyorum. Toplantılarına katılıyor, bilgi birikimimi ve tecrübelerimi ortaya koşmaya çalışıyorum. AK Parti belediyeciliği farklı bir belediyecilik. Allah nasip ederse Isparta halkının istediği taleplerle, hizmeti buluşturmak istiyoruz. Bir yandan da merkezi hükümetin sosyal politikalarını tamamlayacak merkezi hükümetle uyumlu şekilde hizmetin yapılması gayretini ortaya koyacağımız bir belediye anlayışı sergileyeceğiz. Bizim hedefimiz Isparta’nın örnek alınan bir şehir olmasıdır”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum