Soylu Isparta'da

AK Parti Siyaset Akademisi Isparta’da başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2013 17:37
Soylu Isparta'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun Siyaset Akademisi’nin açılışında yaptığı konuşmada “Eğer siyaset güçlü, kudretli olsaydı ne 1960 darbeleri olurdu, ne de 28 Şubatlar” ifadesini kullandı.

AK Parti 'Siyaset Akademisi'nin açılış töreni, parti binasında gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Isparta Milletvekili Recep Özel, İl Başkanı Nuri, Uzaktaş, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi' açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

AK Parti Isparta AR-GE Başkanıve Siyaset Akademisi Koordinatörü Zafer Akçam, 8 hafta sürecek olan akademinin katılımcılara iyi bir siyasi eğitim vermek amacıyla hazırlandığını kaydetti.

SİYASİ HAYAT KALKINMAYLA DA İLGİLİDİR
İl Başkanı Nuri Uzaktaş ta konuşmasında “Herkes siyasi parti kurabilir, ama önemli olan o siyasi partinin iktidar olabilmesi, iktidarda kalabilmesidir. Siyasi partilerin uzun ömürlü olması ülkenin kalkınmasıyla da ilgilidir. Ama siyaset bizim ülkemizde ne yazık ki şimdiye kadar uzun olmadı. AK Parti bu noktada da bir anlayış geliştirdi” ifadelerini kullandı.

ISPARTA SİYASETİN MERKEZİ
Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta’nın her zaman siyasetin merkezinde olduğunu ve siyasete yön verdiğini kaydettiği konuşmasında “Ülkemizde siyasetçinin yüzde 90’ı üç kağıtçı, sahtekar gibi bir algı var. Bu algıyı yıkmak zorundayız. Siyasetin kalitesini yükseltmek, sorunları halının altına süpürmemek için biz çaba harcıyoruz” dedi.

SİYASET KONUŞMA ORTAMININ SAĞLANMASIDIR
Geçmişte her siyasi ismin iyi veya kötü bir gayret içinde olduğunu dile getiren Özel, “Bizim kimseyi kötüleme gibi bir amacımız yok. AK Parti siyaset anlayışını değiştirdi hamdolsun. Siyaset artık konuşma ortamını sağlayabilmektir” diye konuştu.

İNSAN BİLGİNİN PEŞİNDEN KOŞAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu açılış konuşmasında “Ülkeler yönetilir, bazen krallar, bazen despotlar yönetir ülkeyi. Kendilerine süs verirler yönetirken. Bazen sermaye bizde, bazen medya ve silah bizde diyerek yönetirler. Ama Hazreti Adem’den bu yana insan bilginin peşinde koşar. Ateşin icadı, atın ehlileştirilmesi, tekerleğin icadı hep bilginin peşinde koşmak içindir. Hepsinin bir tek sebebi vardır; bilgiye ulaşmak. Allah doğru bilgi için Peygamberleri göndermiştir” dedi.

KİMİNLE SİYASİ REKABET İÇİNDE OLACAĞIZ
Soylu, “Biz kiminle siyasi rekabet içinde olacağız. CHP, MHP ve diğer siyasi partilerle mi, yoksa Amerka, Ortadoğu gibi ülkelerin siyasileriyle mi?” sorusunu yöneltti. AK Parti’nin sadece yol yapan, baraj yapan bir siyasi parti olmadığını kaydeden Soylu, “”AK Parti siz yönetemezsiniz diyen halka yönetim entegrasyonunu sağlayan bir siyasi partidir” dedi.

SİYASET GÜÇLÜ OLSAYDI…
Anayasa sürecini de ince ifadelerle anlatan Soylu, “Millet elinde anayasa yapma yetkisi olsaydı, yönetimi halk dışında bir kuruma devreder miydi?Bunu hiç birimiz yapmazdık. Eğer siyaset güçlü ve kudretli olsaydı, 60 darbesi, 71 muhtırası, 28 Şubat süreci gibi süreçler olur muydu?. Bir gecede 7 bin’lik faizler olur muydu? Siyaset güçlü olsaydı; ilkokul çocukları Genelkurmay Başkanı’nın ordu komutanlarının isimlerini ezbere bilirler miydi? Sanatı, bilimi bilirlerdi” şeklinde konuştu.

YALNIZ BİR MİLLET İSTEDİLER
Soylu, “Siyaseti itibarsızlaştıran bir anlayış yarattılar. Sessiz ve yalnız bir millet istediler. Millet özgürlüğü siyasette bulur. Kendi benliğini siyasette bulur. Bu yüzden toplumun siyaset bilincini yükseltmek gerekiyor” dedi.

AK PARTİ’DE GELECEK SİYASET AKADEMİSİNDE
Siyaset Akademisi hakkında da çeşitli bilgiler veren Soylu, akademinin bu güne kadar 48 bin mezun verdiğini belirtti. Soylu, bugün bir çok milletvekilinin, bir çok il başkanın siyaset akademisinden çıktığını kaydederek “Siyasetin hizmet işi olduğuna” işaret etti. Soylu’nun “Siyaset büyüdükçe küçülme işidir” ifadeleri de dikkat çekti.

Soylu’nun siyasi gündeme dair herhangi bir değerlendirme yapmaması da gözlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum