Soylu’dan MÜSİAD’a Ziyaret

Ak Parti Temmuz ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Isparta'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, programı kapsamında MÜSİAD Isparta Şubesi'nide ziyaret etti.

Yayınlanma:
Soylu’dan MÜSİAD’a Ziyaret

Ak Parti Temmuz ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Isparta'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, programı kapsamında MÜSİAD Isparta Şubesi'nide ziyaret etti. Önemli açıklamalarda bulunan Soylu, "10 Ağustos'ta Millet, Devlete nikah kıyacak.. İlk defa millet devleti ele geçirecek" dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Soylu'ya İl Başkanı Osman Zabun, il Genel Meclis Üyesi Ali Bolat, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak ve beraberindeki heyet eşlik etti. Isparta için MÜSİAD'ın çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Soylu, "Açılışınıza katılmak isememe rağmen katılamadım. Isparta benim için önemli bir şehir. Isparta'nın Müsiad ile farklı bir bakış açısı yakalayacağını düşünüyorum. Bundan da eminim" dedi.

Müsiad Isparta Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu ise nazik ziyaretlerinden dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti. Müsiad üyeleri ile karşılıklı istişarede bulunan Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimi olan Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimini bir milat olarak, bir tarihin başlangıcı olarak kabul ettiklerini belirtti. Soylu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yeniden buluşmanın en önemli adımı olarak kabul ettiklerini kaydetti. Türkiye'nin çok zorluklardan geçtiğini, belirterek konuşmasına başlayan Soylu, "Birileri bu millete bir tarih yazmaya kalkıştı. Siz yönetemezsiniz, siz kendi geleceğinizi oluşturamazsınız dediler. Geçmişte bu millet ezilmeye çalışıldı. Milletin bir arama yaşama ülküsü, zenginlikleri elinden alınmaya çalışıldı. Ne zaman demokratik bir hayata adım atıldığında bunu engellemeye çalıştılar. Burada amaçları milleti yönetimden uzaklaştırmaktı. Milletin sevdiği adamları milletin elinde almaya çalıştılar. Adnan Menderes'e büyük iftiralar atıldı. Menderes'in kasasına kadın iç çamaşırları konularak, bu şekilde bir sapkın ortaya çıkarmaya çalıştılar" diye konuştu.

Milletin 60 gramlık oy pusulası ile kendi geleneklerine, göreneklerine, inançlarına sahip çıkarak, milletin kendisini ötekileştirmeye çalışanlara bu şekilde cevap verdiğini söyleyen Soylu, "Milletin iradesine rağmen bazıları ülkeyi karıştırmaya devam etti. Çocukları sağcı solcu, vatandaşları Alevi Sünni, irticacı laik, Türk Kürt diye ayrıştırmaya, bu şekilde milletin enerjisinin bir araya gelmesini engellemeye çalıştılar. Bütün bunlar bir projeydi. Bu projede 27 Nisan, 28 Şubat, 1980 darbesi, 1971 muhtırası, 1960 darbesi, Menemen ve Dersim olayları var. Bu projede Anadolu'da birliği bozan, Anadolu'yu kendilerinin yönetmek istediği bir kadro var" dedi.

Güçlü bir Türkiye'nin güçlü bir aktöre ihtiyacının olduğunu söyleyen Soylu, "Biz isterdik ki Başbakanımızın karşısına daha güçlü, kuvvetli, kudretli, mücadele ettiğimizde kora kor mücadele eden, bizim ortaya koyduğumuz sözleri, sonuna kadar bir şekilde takip edebilecek, bir var bir yok adamlardan ne Türkiye'ye ne de dünyaya bir fayda gelir. Bunların dertleri Türkiye'nin eski günlerine dönmesi. Yıllardır bu kadroları yıldırmaya çalıştılar, parti kapatmaya çalıştılar. Hürriyet gazetesinde Aydın Doğan maaşlı bir kalem var. Bir gün iş takipçisi, bir gün sosyolog, bir gün tarihçi, bir gün ekonomist ama esas adı bukalemun. Bugün köşesinde yazmış. Çünkü kapatamadılar. Çünkü milletin sesi olan siyasi partiyi, bu büyük mücadele anlayışını tasfiye edemediler, zayıflatamadılar, Diyor ki galiba Ak Parti bir şekilde bölünecek. Dur. Galiba açıkta kaldın bu gece. Bu tip adamlar var. Bu adamlar kaşarlanmış fitneci diyorum. Bunlar nasıl bir Cumhurbaşkanı istiyorlar biliyor musunuz? Aydın Doğan'ın kapısına pijama ile karşıladığı bir Cumhurbaşkanı istiyorlar" şeklinde konuştu.
Değerlendirmelerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Soylu, "30 Mart seçimleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en önemli adımlardan birisi. O Kılıçdaroğlu afra tafra satıyordu. Hani bu ülkenin Başbakanı kaçıyordu. Ey Kılıçdaroğlu Cumhuriyet tarihi senin kadar yalancı ve ahlaksız bir siyasetçi görmedi ve görmeyecek. Sabahtan akşama kadar bu ülkenin Başbakanına hakaret ediyorlar. Ülkede taş üstüne taş mı koydun bir çivi mi çaktın? Bir hastane mi yaptın? İnsanlarımızın özgürlüğüne ait bir adım mı attın? Dün bu ülkenin insanlarını kutuplaştırırken, bir tarafta Türk Kürt derken bir tarafta Alevi Sünni derken aman bize bundan fayda gelir biz bundan ne elde ederiz anlayışı içinde oldun. Bu ülkede başörtülüler üniversiteye giremiyorlardı. Kamuda görev alamıyorlardı. Meclis'te kadınlar, kendi kıyafetleriyle özgür bir şekilde duramıyorlardı. Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenler 28 Şubat'ın yasaklarının duvarlarıyla karşılaşıyorlardı. Ağrına gidiyor tabi. Türkiye zenginliklerine kavuşuyor. Başbakan Erdoğan ve kadrolarıyla kavuşuyor" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Soylu, "Bu millet seni 1999'da Meclis dışında bıraktı. Bu millet sana 10 Ağustos'ta gerekli cevabı verecek. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bir tarafta ismini söylemekte zorlandığınız, gelecekte ne yapacağını bilmediğiniz, kumandası kimin elinde olduğu belli olmayan, koalisyon unsuru, herkesin istediği gibi yönlendireceği bir adama mı, diğer tarafta ayyıldız pasaportu gördüğünde dün gümrük memurunun bekle dediği bugün 70 ülkeye gittiğinizde o pasaportu gördüğünde gümrük memurunun saygıyla ayağa kalktığı ülkeyi bu noktaya getiren adama mı? Kişi başına 25 bin dolar gelir hedefi ortaya koyan adama mı? Öğrencisine her okul başladığı dönemde kitaplarını masa üzerine koyan anlayışın sahibine mi? Bugün 785 bin kilometrekarede ayyıldızlı bayrağı onurlu şekilde dalgalandıran adama mı? Ayyıldızlı bayrağı Kosava'da, Suriye'de dalgalandıran bir yiğit kahramana mı sahip çıkacaklar?" diye sordu.

Bu nedenle Türkiye'yi idare etmek isteyenlerin elbette hakaret edeceklerini, iftira atacaklarını, telefon dinleyeceklerini, montaj, şantaj yapacaklarını kaydeden Soylu, "Millet 30 Mart'ta olduğu gibi onları sandığın dibine çökertecek. Bunlar için tek şey Türkiye'yi idare etmek. Nasıl Menderes'e yaptılarsa aynısını Süleyman Demirel'e de yaptılar. Bir ülkenin başbakanına hakaret, tehdit ettiler. ya bizim dediğimizi yaparsın ya da namusuna kadar iftira atarız. Rahmetli bir hanımefendi üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar. Aynısını Tansu Çiller'e yaptılar. Bunların ahlakı, duyguları, ölçüleri yoktur. Tek ölçüleri Türkiye'yi hortumlamaktır. AK Partililer buna müsaade etmeyin. Onun için Gezi olaylarını, 17- 25 Aralık'ı çıkardılar. Bu ülkenin namuslu insanlarına siz ülkenizin menfaatlerini savunduğunuz sürece biz sizin karşınızda beton gibi dururuz mesajı vermeye çalıştılar" diye konuştu.

Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk kez halkın kendi iradesiyle beraber kendi devlet başkanını seçeceği bir seçim olduğunu ileten Soylu, ilk kez devleti bu milletin ele geçirdiğini ve milletin devlete nikah kıyacağını söyledi. Soylu, sözlerinin devamında, "Onun için eski Türkiye unsurları bir araya geldiler. Faiz ortakları. Türkiye'nin bölünmesinden, parçalanmasından medet umanlar ilk kez bir araya geldiler. Bir yıkım ekibi şer ittifakı olarak çalışıyorlar. Ama tarih bunun hesabını soracaktır. Çünkü millet dimdik ayakta durmaktadır. Bizim alt sınırımız yüzde 51 ve bu bağlamda Isparta'dan yüzde 60'ın üzerinde oyla Cumhurbaşkanlığı için Sayın Erdoğan'a destek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.