Söz Sırası Seçmende

Söz Sırası Seçmende

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2015 19:03
Söz Sırası Seçmende

25. dönem parlamentosunun üyelerinin belirleneceği 2015 Genel Seçiminde, 53 milyon 765 bin 231 seçmen, 20 siyasi partinin ve 165 bağımsız adayın yarıştığı seçimde oy kullanacak.

TÜRKİYE bugün 25'inci dönem milletvekili genel seçiminiyapıyor. Sabah saat 08.00'den itibaren seçmenler sandık başlarına koşupoylarını kullanmaya başladı. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.
Siyasi partilerin yürüttüğü iddialı kampanyalar nedeniyleseçime katılım oranının yüksek olması beklenirken, ilerleyen saatlerde sandıkbaşlarında kuyruk olabileceğini düşünen seçmenler sabah erkenden sandıkbaşlarında gitti. Bir çok seçmenin sandık kurullarının önünde, oy vermeişleminin başlamasını kuyruk oluşturup beklediği gözlendi. Saat 08.00'egeldiğinde ise tüm yurt genelinde oy verme işlemi başladı. Oylarını kullananseçmenler, çıkacak sonucun ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy kullanmanın dışındabugün ülke genelindeki 85 seçim çevresindeki 172 bin 685 sandıkta, kayıtlı 53milyon 765 bin 231 seçmenden büyük bölümünün oy kullanması ve katılım oranınınyüksek olması bekleniyor.

Seçim nedeniyle başta sandıkların bulunduğu binalarınçevreleri olmak üzere yurt genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sandıklarda oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek veardından tasnife geçilecek ve ilk sonuçlar seçimin seyrini göstermeyebaşlayacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim sonuçları ve seçimi etkileyebilecek yayınlarınyapılmaması için koyduğu yasak saat 21.00'e kadar sürecek. Ancak Yüksek SeçimKurulu seçimin seyrine göre bu yasağı daha erken sonlandırabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.