Sözde Değil Eylemde Kadın Hakları Lazım

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün basın toplantısı düzenledi. Tunçbilek, bugünde "sözde değil eylemde kadın hakları" savunuculuğu yapmaktayız dedi

Yayınlanma:
Sözde Değil Eylemde Kadın Hakları Lazım

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün basın toplantısı düzenledi. Tunçbilek, bugünde "Sözde değil eylemde kadın hakları" savunuculuğu yapmaktayız" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Tunçbilek, Ak Parti, kadın hakları konusunda, 70 yıldır bekleyen, biriken sorunları tek tek gündemine aldı diye konuştu. Tunçbilek açıklamasında şöyle devam etti;  Emekçi kadınların hak mücadelesiyle bugünlere gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, "sözde değil eylemde kadın hakları" savunuculuğu yapmaktayız.

Muhafazakâr demokrat bir parti olan Ak Parti, kadın hakları konusunda, 70 yıldır bekleyen, biriken sorunları tek tek gündemine aldı.

Anayasada, iş kanununda, TCK'da, sosyal yardım uygulamalarında yapılan düzenlemeler ile özürlü çocuklar ve annelerinin yaşam şartlarını kolaylaştıran ve anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik. Onlarca düzenleme ve uygulama ard arda yapıldı.

Töre cinayetleri kişiye bağlı suç kapsamına alındı. Cezalar ağırlaştırıldı. Aile içi tecavüz suç olarak tanımladı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başbakanlık genelgesi yayınladı ve kurumlardan periyodik olarak raporlar talep edildi.

Sayın başbakanımız 3 çocuk tavsiyesiyle görmezden gelinen, "'eşit işe eşit ücret" düzenlemesi, özürlü çocuğu olan anneye erken emeklilik, doğum izinlerinin artırılması, iki çocuğa kadar anneye doğum borçlanması ve 25 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan "kadın istihdamı" genelgesi ve iş hayatına dair daha nice düzenleme AK Parti iktidarında hayat buldu. Anayasa "kadın erkek eşittir" ve "pozitif ayrımcılık" ilkeleri kondu.

Sosyal Devlet uygulamalarının % 70 yararlanıcıları kadınlardır. Kız çocuklarının okutulması özel uygulamalarla ayrıca desteklendi. 2007 seçimlerine kadar hangi iktidar döneminde TBMM’de kadın oranı % 4’ü geçebildi? İlk defa 2007 seçimleriyle birlikte TBMM’de kadın milletvekili %9,1'e ulaştı.

"Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu" Ak Parti iktidarında kuruldu. Kadın kolları olarak, kadın politikalarında hükümetimiz ve parlamento üyelerimizle işbirliği ve uyum içinde çalışmaktayız. Parlamento ve hükümet çalışmaları, yapılan yasal düzenlemeler ile kadın kolları çalışmalarımız, atölye çalışmaları, çıkardığımız yayınlar, düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası toplantılar internet sitemizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Elbette daha yapacak çok işimiz gidecek çok yolumuz var. Her yıl yaptıklarımızın üzerine yenileri ekleyerek nice 8 Mart'lara erişmek dileğiyle, Biz AK partili hanımlar diyoruz ki: Hem aile, hem çocuk, hem istihdam, hem siyaset, Sözde değil eylemde kadın hakları, muhafazakârız, demokratız kadın haklarına duyarlıyız. Muhafazakârız, demokratız. “Eşit işe eşit ücret”de kararlıyız. Muhafazakârız, demokratız. Pozitif ayrımcılıkta kararlıyız” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.