Sözleşmeli Er Alınacak

Isparta Garnizonu’nda 30 Mayıs- 1 Haziran 2016 tarihlerinde mahallinden sözleşmeli er alımı yapılacak. Şartlar arasında en az ilköğretim ve dengi okul mezunu olmak aranıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2016 10:14
Sözleşmeli Er Alınacak

Isparta Garnizonunda 30 Mayıs - 1 Haziran 2016 tarihlerinde mahallinden Sözleşmeli Er Alımı yapılacağı bildirildi. Isparta Valiliği’nden verilen bilgide özlük haklar ve şartlara ilişkin şunlara yer verildi:

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ER ÖZLÜK HAKLARI

1. Ön sözleşme dönemi de dahil olmak üzere sözleşmeli erbaş ve erlerin giyecek, bakım ve barınmaları ile iaşeleri erbaş ve erler gibi devlet tarafından sağlanır.

2. Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erler, ön sözleşme yapılması ile birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalıdır.

3. Sözleşmeli er adaylarına, eğitim birliğinde eğitime başladığı ön sözleşme tarihinden itibaren, aylık ücretin üçte ikisi oranında ücret ödenir. Müteakiben sözleşme tarihinden itibaren aylık ücret ödenir.

4. Sözleşmeli erbaş ve erlerin her yıl; 30 gün kanuni, 15 gün mazeret izni olmak üzere toplam 45 gün izin alma hakkı vardır.

5. Günlük faaliyet programı ve hafta sonu izinleri, erbaş ve erlerde olduğu gibidir. sözleşme ve görev süresince kışlada iskan edililirler. 

6. Sözleşmeli erbaş ve erlerin silahı kadro silahıdır.

7. Askerlik hizmetini yapmamış ve üç yıl sözleşmeli er olarak görev yapanlar askerlik hizmetini yapmış sayılır.

8. İlk sözleşmesi sona eren erbaş ve erler ilgili mevzuat doğrultusunda uzman erbaş veya astsubaylığa başvuruda bulunduklarında yönetmelikte belirtilen esaslar doğrultusunda öncelik verilir.

9. Görevlerinden dolayı bir saldırıya veya kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına yakalananların, iyileşinceye kadar ilişikleri kesilmez, izinli sayılırlar.

10. Sözleşme süresini tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılanlara hizmet üresine göre tazminat ödemesi yapılır.

11. Sözleşmeli erbaş ve erler yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlar, ilgili mevzuattaki şartları taşımaları kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara tartabilirler.

12. Sözleşmesi sona eren sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme fesih nedenlerine bağlı olarak hizmet ettikleri süre kadar veya hizmet ettikleri sürenin yarısı kadar genel sağlık sigortalısı sayılmaya devam ederler.

BAŞVURU VE SINAVLAR

1. Ön başvurular, internet üzerinden başvuru formunun doldurulması ile, asıl başvurular ise, istenilen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin teslim edilmesi ile yapılmaktadır.

2. Ön başvurusu kabul edilen adaylar aşağıda belirtilen aşamalardan geçecektir:

a.    Başvuru evraklarının incelenmesi ve kayıt kabul faaliyetleri.

b.    Ön sağlık muayenesi.

c.    Fiziki kabiliyet testi (Sınav, mekik, 1500 m koşu veya mekik koşusu).

ç.    Mülakat.

d.    Sağlık raporu / güvenlik soruşturması işlemleri.

3.    Adayların fiziki kabiliyet testinde iki dakika içinde 30 tekrar mekik, 25 tekrar sınav yapmaları ve 1500 m koşuyu 8.40 - 9.49 dakika arasında veya mekik koşusunu 2 dakikada bitirmeleri yeterli olmaktadır.

4.    Adayların FKT notu, her bir branştan aldıkları puanların toplamının branş sayısına bölünmesiyle elde edilir.

5.    Mülakat, ön sağlık muayenesi ile fiziki kabiliyet testlerinde başarılı olan adaylara yüz yüze görüşme şeklinde uygulanmaktadır.

6.    Yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan asil / yedek aday listesi ve konuyla ilgili açıklamalar www.kkk.tsk.tr internet adresinden güncel duyurular kısmında "İnsan Kaynakları" başlığı altında yayımlanmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI
 
*    En az ilköğretim veya dengi okul mezunu olmak,

*    Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi yaşından gün almış ve yirmibeş yaşını bitirmemiş olmak,

Başvuru kılavuzundaki boy veya kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak,

*    Yapılacak olan fiziki kabiliyet testi ve mülakatlarda başarılı olmak

*    Sevk edildikleri asker hastanesinden "Sağlam,  Sözleşmeli Er kararlı sağlık raporu almış olmak,

Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak, Sözleşmeli   Erbaş   ve   Er   Kanunu   ve Yönetmeliği   ile   başvuru kılavuzunda  yer alan diğer giriş koşullarını taşımak.

İLETİŞİM ADRESİ BAŞVURU VE AYRINTILI BİLGİ
www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx
Per.Tem.Mrk.K.lığı Cebeci/ANKARA Tel: (0312) 562 11 11

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.