Sözleşmeli Öğretmen Başvurları Başladı

Sözleşmeli öğretmenlik için bugün başlayan başvurular, 29 Aralık'a kadar devam edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2010 12:53
Sözleşmeli Öğretmen Başvurları Başladı

Sözleşmeli öğretmenlik için bugün başlayan başvurular, 29 Aralık'a kadar devam edecek. Elektronik ortamda yapılacak başvurular; il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru onay bürolarında resmî hâle getirilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar http://personel.meb.gov.tr internet adresindeki Elektronik Başvuru Formu'nu dolduracak. Başvurunun geçerlilik kazanabilmesi için bilgisayar aracılığıyla doldurulacak formun Başvuru Onay Bürolarında onaylatılması gerekiyor.

Adaylar, başvurularını onaylatmak için gerekli belgelerin asılları veya noter onaylı örnekleri ile birlikte şahsen başvuruda bulunacak. Belgelerin birer örnekleri il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce onaylanıp alınarak, asılları adaylara geri verilecek. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olanlar, noter aracılığıyla vekâlet vereceği kişi vasıtasıyla başvurabilecek. Başvuru ve onay süresi dolduktan sonra adayların itirazı ya da düzeltme talepleri dikkate alınmayacak.

EN FAZLA 25 TERCİHTE BULUNULACAK

Sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunacaklar, Elektronik Başvuru Formu'na yansıtılacak eğitim kurumları arasından en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Tercihler, öğretmen görevlendirmesi yapılacak eğitim kurumları arasından aynı ilden veya farklı illerden istenilen öncelikte seçilebilecek. Tercih dışı seçenek olarak; 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istemiyorum', 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum' seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunluluğu bulunuyor. Tercihlerine görevlendirilemeyen adaylardan, 'Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına görevlendirilmek istiyorum' seçeneğini tercih edenler, adaylarca tercih edilmeyip boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla görevlendirilmek üzere değerlendirmeye alınacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.