Spor Bilimleri Alanında Bir İlk

Bisikletten tırmanışa, bokstan futbola kadar pek çok alanda önemli başarılar elde eden Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye’de bir ilke imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2017 09:46
Spor Bilimleri Alanında Bir İlk

Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakülte Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kumartaşlı’nın yürütücülüğünde hazırlanan "Etkileşimli Vuruş Ölçüm Sistemi" isimli teakwondo antrenman robotu TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Bu proje Türkiye’de Spor Bilimleri alanında Taekwondo branşı ile ilgili yapılan tek proje olma özelliğini gösteriyor. Atak ve kontra ataklarda sporcuların tekniklerini hareketli antrenman robotu ile geliştirmek ve yeni teknikler uygulamasını sağlamak amacıyla hazırlanan robot sayesinde, sporcuların atmış oldukları teknik sayılar ve vuruş şiddeti ölçülerek bilgisayar ortamına aktarılacak. Elde edilen sayısal verilerle sporculara geri dönüş sağlayarak yeni antrenman modeli oluşturulabilecek.

Bu antrenman robotunun Elit seviyedeki sporcuların performanslarına katkı sağlaması hedeflenmektedir. Projede ayrıca Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Serkan Üncü ile Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kilim görev aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.