Spor Bir Ders Değil, Yaşam Tarzıdır

Spor Bir Ders Değil, Yaşam Tarzıdır

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2018 13:24
Spor Bir Ders Değil, Yaşam Tarzıdır

Gelendost Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, küçük yaştaki çocuklarda spor bilinci uyandırmak, sağlıklı ve dinamik bir nesil yetiştirmek, eğitim ve spor ortamlarını çeşitlendirerek rutinden uzaklaşmak ve sporu yaşam tarzı haline getirmek için hazırlanan proje uygulamaya konuldu.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Spor Müdürü Mehmet Deniz; “Spor Bir Ders Değil, Yaşam Tarzıdır” Projesi kapsamında, Beden Eğitimi ve Spor Derslerinin Ekim Ayı başından itibaren artık okulda değil Spor Salonunda işlendiğini bildirdi. 

Bu sayede eğitim ve spor ortamlarının çeşitlendirildiğini, yoğun ders programlarının öğrencilerde oluşturduğu zihinsel yorgunluğun azaltıldığını, öğrencilerin beden eğitimi dersini not alınması gereken bir ders olarak değil yaşamlarında mutlaka olması gereken eğlenceli bir etkinlik olarak görmeye başladıklarını ve ders motivasyonlarının yüksek bir şekilde arttığını belirtti.

Öğrencilerin beden eğitimi derslerini hava şartlarından etkilenmeden güvenli ve ferah bir şekilde aynı anda birden fazla etkinlikle (voleybol, masa tenisi, basketbol, hentbol, badminton, jimnastik vs.) gerçekleştirebildiklerini açıklamalarına ekleyen Deniz, öğrencilerin spor salonundan ayrılmak istemediklerini, okul çıkışı ödevlerini yaptıktan hemen sonra spor salonuna koştuklarını söyledi.

Proje kapsamında desteklerini esirgemeyen Gelendost Kaymakamı Fatih Çevik başta olmak üzere İlçe Başkanı Kazım Şenyurt, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öğrenci Velilerine ayrı ayrı teşekkürlerini sunan İlçe Spor Müdürü Mehmet Deniz, Gelendost İlçesinde daha birçok projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.