Spor Eğitime Engel Değil

Şampiyonlar Tekvando Spor Kulübü'nün tekvandocuları sporun yanında derslerinde de oldukça başarılı. 7 tekvandocu bu yıl en iyi üniversite ve liseleri kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2011 10:32
Spor Eğitime Engel Değil

Şampiyonlar Tekvando Spor Kulübü’nün sporcuları “Sporla ders bal gibi yürür” sözünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Isparta, Bölge ve Türkiye dereceleri bulunan 7 sporcu spordaki başarısının yanında en iyi üniversite ve liseleri kazandı. 7 sporcunun 6’ı Türkçe, Maliye, Fen Lise ve özel kolejleri tutturmayı başardılar.

İŞTE BAŞARILI TEKVANDOCULAR
Tekvandoculardan Erdinç Ergin, Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği’ni, Cansu Topçu, Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’ni, Ayşegül Özkartal Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi’ni, Nur Efşan Aydemir Özel Altınbaşak Koleji’ni, Okan Ehliz Manisa İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nü, Baki Terim SDÜ Sağlık Bilimleri Spor Bölümleri’ni kazandı. Sporcuların bu başarısı en çok Antrenörleri Rüveyda Abuş ve ailelerini sevindirdi.

Süleyman Demirel Fen Lisesi’ni kazanan Cansu Topçu, sistemli ve programlı bir şekilde çalıştığın belirterek, “Ben tekvandoyla stres atıyorum. Antrenmanda ve maçlarda rahatlıyoruz. Dinlenme zamanını salonda geçiriyoruz. İyi ki tekvandoyla tanışmışım” dedi.

Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi’ni kazanan Ayşegül Özkartal ise sporun sosyal yaşama da büyük katkısının olduğunu söyleyerek, “Yeter ki istenilirsin. Herkes bizlerin elinde. Antrenmana da derslere de vakit ayırdık. Ayrıca buradaki arkadaşlarımızla birlikte hep beraber koordineli bir şekilde çalıştık. Birbirimize moral verdik” diye konuştu.

Levent DOĞAN


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.