Spor Yazarı Levent DOĞAN Yazdı..

SDÜ Hentbol Takımını kutlayan Akdeniz Gazetesi Spor Şefi Levent Doğan, yetkililere ağır eleştirilerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2011 11:45
Spor Yazarı Levent DOĞAN Yazdı..

Bu köşe yazımda Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Bayanlar ve Erkekler Hentbol 1. Ligi’nde ikinci olarak terfilere kalan Süleyman Demirel Üniversitesi Bayan Hentbol Takımı’nın başarısına yer vermek istiyorum. Geçtiğimiz yıl 2. Lig’den 1. Lige yükselen SDÜ’lü sultanlar, bu sezonda 17-21 Mayıs tarihleri arasında Çorum’da Hitit Üniversitesi’nde yapılacak Süper Lig Terfi Şampiyonası’na katılma hakkını kazandı.

SDÜ tarihinde bir ilke imza atan sultanlar, Çorum’da da başarılı olursa önümüzdeki yıl Süper Lig’de ter dökecekler. Isparta’da oynanan maçlarda SDÜ’nün maçlarını kaçırmamaya özen gösterdim. Öğretim Üyesi Tahir Kılıç ve öğrencileri arasındaki iletişim çok iyi. Takım kaptanı Sabriye Altın’dan kalecisine kadar herkes canla başla mücadele ediyor. Ekibin bu başarısında birlik ve beraberliğin önemi büyük. Kısacası arkadaşlık başarıyı getiriyor. Kısıtlı imkânlarla güçlü rakipleriyle savaşan Tahir Kılıç ve Sabriye Altın, Hatice Mutlucan, Tuğçe Oktay, Hilal Aydın, Şeyda Olkay, Tuğba Koyuncuoğlu, Gamze Çetinkaya, Zehra Karakoç, Neslihan Alparslan, C. Gizem Deliman, Şilan Karay, Emel Armağan, Esra Nazlı ve Elif Torun isimli hentbolcuların bu başarısını kutluyorum. SDÜ Bayan Hentbol Takımı, gönüllerde çoktan şampiyon oldu. Sizlere güvenimiz tam.

Ve bu arada voleyboldan sonra Bölgesel Hentbol Ligi’nde bir takımımız neden olmasın? Isparta hentbolündeki gençlerin bir hedefi olsa daha iyi olmaz mı? Okul çağlarımızda 6 Mart’ta öyle maçlar oynanırdı ki! İğne atsanız yere düşmezdi. O atmosferdeki maçları şimdi tekrar yaşatmak için lig heyecanını yaşatmak gerekiyor. Tüm dünya da olduğu gibi en gözde dal futbol. Hâlbuki hentbol, voleybol, basketbol, uzak doğu sporlarına ve ferdi branşlara sahip çıkmayı unuttuk. Isparta’nın bir Antalya’dan, Afyonkarahisar’dan neyi eksik? Koca Isparta, Antalya Murat Paşa Belediyespor kadar olamadı. Allah aşkına Belediye’nin son dönemdeki spora bakış açısını anlayan var mı? Valilik amatör sporlar için ne yapıyor? Milletvekillerinin spordaki çalışmasını gören var mı? Özel İdare futboldan başka hangi dala eğiliyor? DSİ, Tarım, PTT ve Telekom gibi bir zamanlar başarıdan başarıya koşan kurumlar şimdi nerelerdeler? Gençlere böyle mi sahip çıkılıyor? Sigaraya başlama yaşının ilköğretim çağlarına düştüğü, alkol tüketimin tavan yaptığı bir ülkede gençleri spora çekmek için neler yapılıyor? Aileler ve antrenörlerin çabası da olmasa da spor diye bir şey olmayacak. Kafeler Caddesi’nden geçerken lise gençliğini görünce içim cız ediyor. Bazı gençler için küfür ve hakaret sıradanlaşmış, sigara normal bir durum olmuş. Soruyorum gençlere, “Neden sigara içiyorsunuz?” diye. Diyorlar ki, “Yaşımız daha genç. Bırakırız ilerde.” Bunu diyenler yüzde 70’i bayan.

Maalesef bırakamazsınız, bağımlı kalmak kadar kötü bir şey yok. Bu arada bazı meslektaşlarımızdan sigarayı bırakıp spora başlayanlar oldu. Örnek gazeteci arkadaşlarımızı önümüzdeki günlerde sayfamıza taşıyarak bu sütunlarda yer vereceğim.


Levent DOĞAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.