Sterlin ve Euro Karışımı TL Simgesi

TL'nin yeni simgesi Ankara'da düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.Merkez Bankası tarafından düzenlenen ''TL Simge Yarışması''nın sonuçlarının açıklanması ve TL simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı için basın toplantısı yapılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2012 15:52
Sterlin ve Euro Karışımı TL Simgesi

TL'nin yeni simgesi Ankara'da düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.Merkez Bankası tarafından düzenlenen ''TL Simge Yarışması''nın sonuçlarının açıklanması ve TL simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı için basın toplantısı yapıldı.TL'nin yeni simgesi olarak aşağıdaki simge seçildi.

Yarışma Düzenlenmişti
Merkez Bankası tarafından Türk Lirası'na kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amacıyla, Türk Lirası'nı anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere ''TL Simge Yarışması'' düzenlenmişti.

tl_simge.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum