STUDAK Arama Kurtama Timi Kurulacak

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (Istudak) Başkanı Ali Telli Isparta Bölgesinde 20-30 Kişilik Profesyonel Bir Arama- Kurtarma Timinin Kurulması İçin Çalışma Başlattıklarını Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2010 18:44
STUDAK Arama Kurtama Timi Kurulacak

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ISTUDAK) Başkanı Ali Telli Isparta bölgesinde 20-30 kişilik profesyonel bir arama- kurtarma timinin kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Telli, her türlü doğa şartlarında eğitim almış bu timin her türlü arama kurtarma faaliyetine katılacağını belirterek, "Önemli olan insan sağlığıdır. Deprem, sel felaketinde, dağda kaybolmalarda, doğal afetlerde, bu ekibin, İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne, Kızılay'a ve başka resmi kurumlara yardımcı olması amaçlanmaktadır." dedi.

Davraz Kayak Merkezi'nin parlayan bir kayak merkezi olduğunu ifade eden Telli, kurtarma timinin çığ altında kalan veya kaybolanların bulunması içinde hizmet verebileceğin anlattı. Telli, "20-25 kişilik ekip birinci temel kamptan başlatılarak en geç iki yıl içinde 8 kamp eğitimini almaları sağlanacaktır. Kamplara Komando Eğitmenleri, Hava Kuvvetleri Timleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Timler, İl Acil Afet Durum Müdürlüğü elemanları, öğretmenler, emekli subay, astsubaylar ve bir kısım esnaf ilgi göstermektedir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.