Su Kalitesi Tek Tıkla Görülebilecek!

Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da içme suyu, kullanma suyu ve yüzme suyu kalite kontrol sistemini hayata geçirdi. Artık suyun kalitesini ilgililer tek tıkla görebilecek ve gerekli halleder müdahale edebilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2014 15:51
Su Kalitesi Tek Tıkla Görülebilecek!

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü ve aynı zamanda Halk Sağlığı Müdür vekili olan Dr. Mehmet Karakaya, “Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, Müdürlüğümüz toplantı salonunda Bulaşıcı Hastalıkları, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Ethem Özçoban tarafından Vali Yardımcımız Cengiz Ata, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, kaymakamlık ve belediye yetkilileri ile Özel İdare Genel sekreterliği yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlenerek konu hakkında bilgiler aktarılmıştır ve kullanıcı tanımlaması yapılmıştır” dedi.

Karakaya, “Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları ve Özel İdare Genel Sekreterliği yetkililerine, sisteme girip istemiş oldukları su analizlerini anında görebilmeleri için şifreleri dağıtılmıştır. Bundan böyle yetkililer, su analizlerini sistem üzerinden uygun olup olmadığını görebilecekler ve anında müdahaleler daha kolay olacaktır. Bu sistem sayesinde Valilik, il genelindeki bütün durumu görebilecek, Kaymakamlıklar, sadece ilçelerini, Belediyeler kendilerine ait kaynak sularını ve şebekelerini, İl Özel İdare Genel Sekreterliği de bütün köylerimizdeki durumu görebilecekler. İçme suyu, yüzme suyu, ambalajlı su, kaplıca suyu, havuz suyu analizleri kurulan otomasyon sayesinde daha çabuk bir şekilde yetkililerin bilgisine sunulmuş olacaktır. İçme ve kullanma suyunun daha temiz bir şekilde halkımıza sunulması noktasında Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak titizlikle çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum