Su Kirliliği Haberimize Belediyeden Cevap Geldi

Su Kirliliği Haberimize Belediyeden Cevap Geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2022 23:16
Su Kirliliği Haberimize Belediyeden Cevap Geldi

Isparta’da su kirliliğine yönelik yaptığımız haberlerin ardından Isparta Belediye’sinden açılama geldi.  

Isparta Belediyesi’nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı, “İlimizde son birkaç gündür ‘içme suyunda kirlilik’, ‘sağlığımız tehdit altında’ şeklinde gerek bazı medya kuruluşları gerekse sosyal mecralardan haber ve yorumlar yapılmaktadır.

Bu yorumlar ve haberler karşısında aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Şehrimizin içme suyu kaynakları arasında yer alan Eğirdir Gölünde su debisinin düşmesi ve bunun yanında poyraz nedeniyle göl tabanında oluşan dalgalanmadan kaynaklı suda bulanıklaşma yaşanmıştır.

Yukarıdaki nedenden dolayı şehrimizin belli mahallelerinde çeşmelerden bulanık su akmıştır.

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından şehrin belli noktalarından her gün numune alınmakta, alınan numunelerde ise suyun içilmesinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır.

Her yıl kış aylarında yaklaşık 1-2 aylık dönem içerisinde belli zaman aralıklarında bu tür durumla karşılaşılmakta olup, bugün itibariyle poyraz esintisi durmuş, şu an içme sularındaki bulanıklık normale dönmeye başlamaktadır.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum