Su Kirliliğine Çözüm İçin!

Su Kirliliğine Çözüm İçin!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2021 10:38
Su Kirliliğine Çözüm İçin!

Yalvaç Belediyesi Eski Fen İşleri Müdürü ve 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Yalvaç Belediye Başkan aday adayı olan Ali Ayvat, Yalvaç’ta yaşanan içme suyu yetersizliği ve kirliliği sorunu nedeniyle, CİMER üzerinden İller Bankası’na dilekçe kampanyası başlattığını duyurdu.

İlk dilekçeyi 17 Aralık 2021 Cuma günü göndererek kampanyayı başlattığını duyuran Ayvat, dilekçe metnini sosyal medya ve diğer iletişim vasıtalarıyla paylaşarak Yalvaçlı vatandaşları bu dilekçe kampanyasına katılmaya davet etti.

Ayvat’ın ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞINA (İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE) yönlendirilmek üzere yazdığı dilekçe metni şöyle:

“Isparta İli, Yalvaç ilçe merkezi içme suyu şehir şebeke hattından akan suların yeterli temizlikte olmadığı, çeşmelere pamuklu bez bağlandığında iki üç saat içerisinde pamuk siyah renge dönüşerek atık birikintisi oluşmaktadır.

Sosyal platformlarda bu konu paylaşılarak, vatandaşlar rahatsızlıklarını dile getirmektedir. Yerel idarenin en üst seviyede seçimle işbaşına gelen iki dönemdir başkanlık görevini yürüten seçilmiş belediye başkanı 2014 Mahalli İdareler seçim takvimi sürecinde içme suyu şebeke hattının mutlaka değişmesi gerektiği yönünde tespit ve taahhütte bulunmasına rağmen bugüne kadar şebeke hatlarının yenilenmesi yönünde faaliyete geçmemiştir.

Yalvaç içme suyu şebeke hattının ömrünü tamamladığını bizzat Sayın Belediye Başkanı Avukat Halil Hilmi TÜTÜNCÜ 2014 Mahalli İdareler seçim takvimi sürecinde beyan etmesine rağmen, halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu duruma çare üretilmemesi vatandaşların sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde Yalvaç ilçe merkezinin nüfusu 22.000 civarında gözükmesine rağmen, yaz aylarında yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ilçeye teşrif etmeleri ile nüfus 60.000 civarına ve bayram süreçlerinde 100.000 civarına çıkmaktadır. Yaz aylarında su sıkıntısı çekilmekte, şebekelerde arıza olduğunda arızanın giderilmesi için su deposundan vana kapatılarak tamir yapılmakta, şebekeye su verildiği zaman yeni patlaklar oluşmakta ve çeşmeden akan sular oldukça kirli akmakta ve suyun hijyen özelliği yok olmaktadır.

Devlet organları halkın sağlığı için tüm imkanlarını seferber ederken, yerel idare bu konuda duyarlılık göstermediği gibi eski yönetimlerin dönemin de de su kesintisi vardı şeklinde alaycı tavırlar sergilenmektedir. Bilimsel olarak incelendiğinde yerel idarenin duyarsızlığı nedeni ile halk sağlığı tehdit altındadır.

İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından resen süreç başlatılarak, Yalvaç içme suyu şehir şebeke hattının en kısa sürede yenilenmesinin gerçekleştirilmesini ve  kamuoyuna bilgilendirme yapılması hususunda gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.