Su Ucuzlayacak Mı?

Su Ucuzlayacak Mı?

Yayınlanma:
Su Ucuzlayacak Mı?

Belediye Meclisi, Aralık ayında kabul ettiği 2018 yılı Gelir Tarifesinin içinde su bölümünde değişiklik yapma kararı aldı. Tarife Komisyonuna havale edilen konu, Isparta’da su fiyatları ucuzlayacak mı? Sorusunu gündeme getirdi. 

Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen 2018 yılının ilk toplantısında gündemde ilginç bir madde yer aldı. Söz konusu madde, gerekli incelemenin yapılarak meclise rapor halinde sunulması için Tarife Komisyonuna havale edildi. Söz konusu komisyon, Cuma günü yapılacak Ocak ayı son toplantısına kadar bu konuda hazırlayacağı raporu o gün meclise sunması bekleniyor. 

SUYUN TONUNDA 

İNDİRİM VAR MI? 

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz Pazartesi günü Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemin beşinci maddesinde bulunan; 2018 yılı Gelir Tarifesi içinde su bölümünde değişiklik yapılmasının görüşülmesi konusu ele alındı. 

RESMİ KURUMLARIN SU 

FİYATLARI DÜŞÜRÜLECEK 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Tarife Komisyonuna havale edilen bu konu hakkında 2018 yılı Gelir Tarifesi su bölümünde yapılacak değişikliğin Resmi Kurumlara uygulanan su tarifesinde yapılacağı ve su bedellerinde yarı yarıya bir indirim planlandığı öğrenildi. 

HAL’DE KİRALAR ARTACAK 

Ayrıca, Belediye Meclisinin ilk toplantısında; 5957 Sayılı Hal Kanunu 28346 Sayılı Yönetmeliğinin 31. Maddesi 3. Fıkrasına istinaden Toptancı Hal’inde kiracılardan alınacak olan teminat tutarlarının ve kira devir ücretinin yedine belirlenmesinin görüşülmesi konusu da yer aldı. Bu konu da Hal Tahsisi ve İnceleme Komisyonuna havale edildi. Her iki konu hakkında da son karar yarın Belediye Meclisinin Ocak ayı son toplantısında verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.