Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2016 12:38
Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

İç sularda Su Ürünleri av yasağı 15 Mart 2016 Salı günü başladı. Av yasağı 15 Haziranda kalkacak. 15 Hazirana kadar amatör avcılık faaliyetleri dışında avcılık yapılamayacak.

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi ve su ürünlerinin ihracatını artırmak üzere deniz ve iç sulardaki ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla her yıl uygulanan av iç sulardaki avlanma yasağı 15 Mart 2016 tarihinde başladı. Yasak gereği 15 Hazirana kadar iç sularda balıkçılık faaliyeti yapılamayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğirdir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut “18.08.2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 3/1 ve 3/2 Numaralı Su Ürünleri Tebliğ gereği; İlimiz sınırları içerisinde bulunan bütün sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla her yılın aynı dönemi olan 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına uygulanan avlanma yasağı boyunca tüm balıkçı kayıklarının karaya çekilmesi zorunludur. Bu araçlar içinde veya kıyıda avcılık malzemelerinin bulundurulması yasaktır” diye konuştu.

Turgut açıklamasında amatör avcılığın ise serbest olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi. “Avlanma yasağı döneminde stok tespiti yapılmış balıkların satışı, İl/İlçe Müdürlüğümüzün iznine tabidir. Satış yapanların satış izin belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Ayrıca, stok tespiti yapılmış balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya mamul madde haline getirilmesi gerekmektedir.

Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık serbesttir.

Ekolojik açıdan zararlı türler için boy sayı limiti yoktur. Kapalı sezon bulunmamaktadır.

Gökkuşağı alabalığı için orman içi sular hariç yasak dönem bulunmamaktadır.

Su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler ışığında idari para cezası uygulanacaktır. Balıkçıların ve bu işle uğraşanların yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini dileriz.

Halkımızdan; av yasaklarıyla ilgili ihlalleri en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Jandarma ile Belediye Zabıta Teşkilatına haber vermeleri hususunu beklemekteyiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.