Suçlamalara Sert Bir Dille Cevap Verdi

Suçlamalara Sert Bir Dille Cevap Verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2015 15:56
Suçlamalara Sert Bir Dille Cevap Verdi

Eğirdirspor Antrenörü Hüseyin Şentürk, kendisini eleştiren Voleybol İl Temsilciliği’ne cevap verdi. Şentürk, kendisine yapılan suçlamalara sert bir dille karşılık verdi.

Eğirdirspor Antrenörü Hüseyin Şentürk, kendisini eleştiren Voleybol İl Temsilcisi Tevfik Akar’a cevap verdi. Ayrıca maçın hakemine de tepki gösteren Şentürk’ün açıklamalarını aynen yayınlıyoruz.

İşte Eğirdirspor Antrenörü Hüseyin Şentürk’ün açıklamaları:
“20 Mart 2015 tarihinde tarafımı hedef alan Isparta Voleybol İl Temsilcisi Tevfik Akar’ın ağır ithamlarının ve suçlamalarının yer aldığı açıklamalarına cevap verme ihtiyacı doğmuştur.

Yöneltilmiş ağır suçlamaları ve ithamların yer aldığı Voleybol İl Temsilcisi Tevfik Akar’ın açıklamalarına Kamuoyunun yanlış bilgilerle kirletilmemesi ve doğruları ilk ağızdan öğrenmesi adına kesinlikle kendini savunma adına değil ama insanların ve sporseverlerin doğru bilgileri ilk ağızdan alması adına cevap verme ihtiyacı doğduğuna kanaat getirdim.
İlk olarak lisansları tamamlamadığım ve zamanında ibraz etmediğim ve ilk maça lisanslarım olmadan gelmiş olmanın benim sorumsuzluluğum gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Ama Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Sicil Lisans Bölümündeki arkadaşlara sorma zahmetinde bulunmuş olsaydı benim maçlarımın başlamasına yaklaşık 1 ay kala evraklarımı tamamlayıp ilgili bölüme teslim ettiğimi öğrenebilirdi. Lisanslarla ilgili evrakları teslim etmiş olmama rağmen çıkmama sebebi olarak sistemle ilgili bir teknik eksiklik ve arıza olduğu tarafıma söylendi. Buna rağmen ben sık sık ilgili bölüme uğrayarak takipleri yaptım. Fakat bu kez de başka branşlarda birikmeler olduğu ve onların fikstür zamanlarının daha yakın olduğu söylenince bende iyi niyetle öncelik tanıyabileceklerini kendi maçlarımın başlamasına zaman olduğunu söyledim.

Daha sonra benim lisanslarımı çıkartmaya sıra geldiğinde yetkili arkadaş kulüp tescili ile ilgili bir sıkıntı olduğunu söyledi. Bu tamamen benim dışımda, evrak girişi yapılacağı sırada o anda ortaya gelişen bir olaydır. Sorumluluğu bana ait değildir. Eğirdirspor yeni kurulan bir kulüp olduğu için tescil işlemlerinin uzun olacağı söylendi. Bu nedenle de evrak işleri uzadı.

Ve dolayısıyla benim dışımda gelişen bu iki sebepten dolayı ilk maça lisanslarımız yetişmedi. Tabi bu arada ben Sayın İl Temsilcisi Tevfik Akar’a bu durumu iletmeme rağmen gerekirse fikstürde değişiklik yapalım ya da ilk maçımızı erteleyelim ki çocuklar spor yapsınlar ne biz oynamadan kaybedelim ne de rakip oynamadan kazansın istemem. Çünkü bizim amacımız çocuklarımıza spor yaptırmak ve dolayısıyla maçı oynamak kazanmak veya kaybetmek önemli değil düşüncesindeyim.

Yine tarafımıza cevap verme ihtiyacı doğuran ikinci konu;
Sayın Tevfik Akar tarafından bize büyük bir incelik yaptığına dem vuran fikstür saat ve gün değişikliği açıklamasıdır. Ama olay orada deklare ettiği gibi değildir, tamamen kendine doğru yontarak, sözde bize yardımcı olmuş gibi göstermektedir. Hatta o kadar ileri gitmiştir ki, yazısını bizim ve velilerin defalarca teşekkür ettiği gibi süslü cümlelerle devam ettirmiştir. Ama olayın aslına bakarsanız ilk güzelliği yapan biz olduk. İlk fikstürler yayınlandığında kendileri de bilirler ki fikstür tarihi 03.03.2015 olmasına rağmen kendisinin ricası üzerine, maçımız ikinci bir değişiklikle oynadığımız tarih olan 10.03.2015 tarihine alındı. Sonra baktık ki 10.03.2015 tarihide çocuklarımıza uymuyor bir değişiklik talebimiz oldu ve kabul gördü. Karşılıklı iyi niyet gösterilen bu durumu kendi lehine olan kısmı olarak kamuoyuyla paylaşmak ne kadar dürüstlük içerir takdiri sizlere bırakıyorum.

Bir İl temsilcisi düşünün benim ‘Çocuk ve Genç çalıştırabilir belgesi’ sahibi olmadığımı bile malzeme konusu yapılmıştır. Ben bu işi fahri olarak yapmaktayım. 300’e yakın her yaştan Voleybol gönüllüsü ile voleybol çalışıyor, farklı kategorilerde takım çıkarıyor ve Isparta voleyboluna destek veriyorum. Tabi insanlara benim bu belgeyi almamış olmam, kursa katılmayışım bir suç ve eksiklik olarak gösterilmeye çalışılsa da ben vicdanen rahatım. Çünkü o tarihlerde ben ya o kursa katılıp bu belgeyi alacaktım ya da Voleybola aşık 2 öğrencimin antrenör olabilmesi adına katkı sağlayacaktım. Bizler Voleyboldan hiç para kazanmayan insanlarız bu işte gönüllülük esasına dayalı çalışıyoruz. Ben aynı harcamayı o belgeyi alarak, kendime yatırım yapmak yerine, 2 öğrencime belge alabilmek adına ve onların kurs masraflarını karşılamak için harcadım. Bunu açıklamak zorunda bırakan insanı şiddetle kınıyorum.
Sayın Tevfik Akar oynadığımız ve Baş Hakem Mahmut Satır tarafından çığrından çıkarılan maç için ‘İl birinciliği için hiçbir önemi kalmamıştı’ diyerek niyetini ortaya koymuştur. Zaten kendisine göre bu maç oynanmasa da olacakmış, benim bu açıklamalarından anladığım. Bende biliyorum ki o maçtan 3 puan alsak da şampiyon olamayacağız ama, amacımız çocuklarımıza, gençlerimize spor yaptırmak, sporu sevdirmek, kötü ortamlara gitmelerinin önüne geçerek çocuklarımızı salonlara çekmekti. Sayın İl Temsilcim işte biz orada o maçta önceki maçlarda da olduğu gibi bunun mücadelesini veriyorduk. Tabi bu insanları alan olaylara bakış açısıyla alakalı bir durum, bu da sizin bakış açınız, bunun takdirini spor kamuoyuna bırakıyorum.

Yine Sayın İl temsilcimiz Tevfik Akar verdiği cevapta ‘Galip gelme ihtimalimizin yüksek olduğu bir maç olduğunu söylüyor’ bir İl Temsilcisinin oynanmamış maç için bu şekilde bizim tarafımızı işaret ediyor bile olsa ‘kazanır, galip gelir, şampiyon olur’ gibi sözler cümleler kullanması hiç hoş değil. İl Temsilcisi tüm hakem ve takımlara eşit mesafede olmalıdır, kullandığı cümleler tehlikeli bir o kadar şaşırtıcıdır.

Yine Tevfik Akar diyor ki; ‘Pazar günü oynanan ve takımını sahadan çektiği maçın baş hakemi Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan sınavlar sonucu A klasman hakem olarak açıklanan üst düzey bir hakemdir. Yani biz il hakem ve gözlemciler kurulu olarak Hüseyin Şentürk’ün maçına ilimizdeki en üst düzey hakemlerden biri olan A klasman hakemi görevlendirmişiz. Başka ne yapmamızı bekliyordu acaba !..’

İlinizde 11 ulusal, 3 ulusal aday, 31 il hakemi olmak üzere toplam 45 hakeminiz bulunmakta. Fakat siz 2 ya da 3 maç görevi alan hakemleri saymazsak bu güne kadar oynadığımız ve izlediğimiz maçlarda sadece ama sadece 14-15 hakemle tüm sezonu bitirmek üzeresiniz. Bir kere açıklamalarınızda olduğu gibi tüm hakemlerinizin yanında değilsiniz birlik içerisinde değilsiniz. Sizlerin taraflı yönetiminde uygulamalarından tek rahatsız olan ben değilim, kamuoyu farkındadır ki benzer şikayetler Sayın İlhan Karakuyu hocam tarafından da tekrarlanmıştır. Daha kimler bizim ilk açıklamamızdan yola çıkarak açıklamalar yapacaktır merakla bekliyorum. Yine spor kamuoyundan da takip ettiğim kadarıyla bırakın beni, Yine rahatsızlıklarını kaleme alan İlhan Karakuyu hocamızı, siz kendi içinizdeki hakem ve gözlemcilerin bir çoğuyla sıkıntılar yaşamakta camianızı bir arada tutamamaktasınız. Beni problemli bir insan gibi göstermeye çalışan siz Sayın Tevfik Akar önce kendi camianız içerisinde yerinize, saygınlığınıza bakınız sonra Hüseyin Şentürk'ü öyle değerlendirmeye kalkınız. Siz neyi ne kadar doğru yapıyorsunuz da Hüseyin Şentürk'ü eleştirmeye kalkıyorsunuz. Şimdi gelelim maçın hakemi Sayın Mahmut Satır'a; Siz cevaplayın Sayın Akar, Ulusal A Klasman hakem(!) Mahmut Satır bu yıl;

SORU 1- ) Kaç tane 1. Lig maçında görev almıştır?,
SORU 2-) Kaç tane 2. Lig maçında baş veya yardımcı hakemlik yapmıştır?,
SORU 3 -) Kaç tane 3. Lig maçında baş veya yardımcı hakemlik yapmıştır?
Isparta İli sınırlarının dışına çıkmış mıdır? Çıktıysa kaç maç yönetmiştir? Hani diyorsunuz ya üst düzey A klasman hakem! hani diyorsunuz ya ‘daha ne yapmamı bekliyordu acaba!..’
Ne bekliyorum biliyor musunuz? Cevap veremeyeceğiniz kesin gibi görünüyor ama, asıl konu olan Mahmut Satır'ı ıskalamadan, lafı eveleyip gevelemeden, sorularımı yüreğiniz yetiyorsa cevaplayın. Şimdi herkes şapkasını önüne alıp bir kez daha düşünsün!

Isparta da Üst Klasman Hakem deyince aklımıza gelen tek bir kişi var. Ama bana değil çıkın spor kamuoyuna sorun verilecek isim ortak isim olur. Üst klasmanda maç yöneten kaç tane hakeminiz var? İşinize geldi mi yaptığınız açıklamada da olduğu gibi ‘Hüseyin Şentürk’ün beğenmediği ilimiz voleybol hakemleri alınlarının akıyla yıllardır il dışında ve ilimizdeki birçok üst düzey maçta ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir.’ diye açıklama yapmasını biliyor olayı genelliyorsunuz. Bizim camiadaki hakemlerin geneliyle ilgili bir şikayetimiz söz konusu değil ama sizin bu olayı çarpıtıp bizi tüm hakemlerinizin gözünde sevimsizleştirme ve ötekileştirme çabanızın da farkında olmadığımızı sanmayın. Bizim şikayetimiz maçın Baş hakemi Mahmut Satır'ın; seyircinin, rakip antrenörün ve çizgi hakeminin dahil gördüğü ve işaret ettiği topu keyfi olarak bir süre düşündükten sonra aut olarak değerlendirmesi ki, oraya gelene kadar yaptığı sayısız hatalar bulunmaktadır, o sayılarda maçın kopacağı sayılardır, telafisi yoktur. Hakem hata yapar ama tüm maçta hatalarla dolu yönetim gösterdiği ilk ve son maçı bu değilse ve hala aynı yüzler tüm maçlara çıkıyorsa bu konuya dikkat çekmek gerekir diye düşünüyorum. Kişiler amir olabilir, sporun içinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde yönetici olabilirler. Ama maça çıkan hakemler pozisyonlarından koltuklarından sıyrılarak maçlarını yönetmeliler diye düşünüyorum. Ama Mahmut Satır antrenörlere oyunculara personeli gibi tepeden bir bakışla davranmaktadır. En yakın zamanda bu durumdan kurtulması gerektiğini kendisine tavsiyesi ediyorum. İlgili ve yetkilileri de bu konuda göreve davet ediyorum. Bizlerde kendi üzerimize düşen görev oysa eğer yaparız. Türkiye Voleybol Federasyonu’na maç görüntülerini göndererek A Klasman hakeminiz sınavlarda başarılı ama sahada değil mi demesini de biliriz.

Baş hakem Mahmut Satır’ın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Valilik oluruyla Görevlendirme ile idareci pozisyonunda çalışıyor olması kendisine avantajlar sağlıyorsa bilemiyorum. Ama bu tür olayların bu güne kadar hep doğruları uygulayan Isparta’mızda spor adına iyi İşlerin altında imzası bulunan, Isparta için bir değer ve kazanç olan Sayın İl Müdürüm Murat Gevrek Bey’e zarar vermesinden korkarım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum