Suçsa Hepimiz Suçluyuz

Isparta - Burdur Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlker Büyükyavuz, Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul, Ankara ve Kırıkkale tabip odalarına açılan davaları protesto ederek, "Bu davaları hepimize karşı açılmış sayıyoruz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Şubat 2014 16:29
Suçsa Hepimiz Suçluyuz

Isparta- Burdur Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Büyükyavuz, demokratik tepkinin yanında yer almış tüm hekimlerin bu olağanüstü durumda vatandaşların sağlık ihtiyacı için seferber olduğunu belirterek, "Bu suç sayılıyorsa hepimiz suçluyuz" diye konuştu.

Doç. Dr. İlker Büyükyavuz, son yıllarda hükümetin giderek artan baskılarından ve keyfi davranışlarından bunalan halkın sabrının, Gezi Parkı müdahalesiyle tükendiğini, halkın birikmiş öfkesinin tepkiye dönüşüp sokakları, meydanları doldurduğunu söyledi. Türk Tabipler Birliği ve bağlı odaların bu demokratik tepkinin yanında yer aldığını, tüm hekimlerin bu olağanüstü durumda vatandaşların sağlık ihtiyacı için seferber olduğunu aktaran Doç. Dr. Büyükyavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef baskılara yenileri eklenerek İstanbul, Ankara ve Kırıkkale'deki tabip odası yöneticilerine davalar açılmış, arkadaşlarımıza gözaltılar yapılmıştır. Haklı demokratik tepkilerde halkımızın yanında yer almak ve hekim olarak ihtiyaç duyulan yerde mesleğimizi icra etmek suçsa, biz bu suçu hekimler ve tabip odaları yöneticileri olarak işledik, işlemeye devam edeceğiz. Kendimizi ihbar ediyoruz."

'BU DAVALAR HEPİMİZE KARŞI'
Doç. Dr. Büyükyavuz, İstanbul, Ankara ve Kırıkkale tabip odalarının yanında olduklarını, oda yöneticilerine yönelik bu baskıları şiddetle kınadıklarını ve 21 Şubat 2014 tarihinde duruşması bulunan Kırıkkale Tabip Odası yöneticilerinin yanlarında olacaklarını söyledi. Doç. Dr. Büyükyavuz, "Bu davaları hepimize karşı açılmış sayıyoruz, savunmamızı da hep birlikte yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.