Suçsuzum Dedi 10 Yıl Hapis Aldı

Suçsuzum Dedi 10 Yıl Hapis Aldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2016 11:00
Suçsuzum Dedi 10 Yıl Hapis Aldı

Mahkeme Heyeti tutuksuz yargılanan sanığı suçlu bulup 10 yıl hapise mahkum ederek tutuklanmasına hükmetti. Duruşma sonrası yakınları sinir krizi geçirdi.

Yalvaç’ta yüksek öğrenim gören H.K isimli genç kızın 2013 yılı Haziran ayında kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü A.B.K isimli sanığa mahkeme heyeti 10 yıl hapis cezası verdi. 3 yıldır Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Heyet, sanığın üzerine atılı cinsel saldırı suçunu işlediğine kanaat getirerek TCK 102/2 maddesi uyarınca önce 12 yıl hapis cezası verdi ardından duruşmadaki iyi halinden indirim yaparak 10 yıl hapis cezasına düşürdü. Tutuksuz yargılanan sanık A.B.K duruşma salonuna çağrılan polisler nezaretinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adliyeye gelen ancak duruşmaya girmeyen eşi ve yakınları ise karardan sonra sinir krizi geçirdi. Sanık A.B.K ise mahkeme heyetine karardan dolayı tepki gösterdi ancak neler söylediği anlaşılmadı.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son celsesine sanık A.B.K ile avukatı katılırken mağdure H.K ve avukatı ise katılmadı.

Yargılama boyunca sükunetini koruyan sanık A.B.K suçlamaları reddederek ‘Bu H.K ile arkadaşının bana kurmuş oldukları bir tuzaktır. H.K her ne kadar benim kendisi ile zorla cinsel ilişkiye girdiğimi iddia etse de bu olaydan sonra gerek Yalvaç Devlet Hastanesinde gerekse Adli Tıp’ta yapılan muayenelerinde tecavüz bulgusuna ve iddialarını doğrulayacak olan kanıtlara ulaşılamamıştır. Benim H.K’yi zorla evin 3. Katına nasıl çıkarmışım? Bir elimle boğazını sıktığım diğer elimle başka şeyler yaptığımı iddia etti. Benim kaç kolum var da bu kadar işi başardım. Suçsuzum beraatimi istiyorum’ diye kendisini savunmuştu.

BİR KİMSE BU DELİLLERLE CEZALANDIRILAMAZ

Sanık avukatı Abdullah Özkurucu da; “İddia Makamı sanığı toplanan deliller, tanık beyanları, sanık savunması, Adli Tıp raporu, olay yeri incelemelerine dayanarak cezalandırılmasını talep ediyor. Maddi delillere baktığımızda elle tutulur birşey olmadığını görüyoruz. Yapılan muayenelerde ne vücutta ne de kıyafetlerde sperm kalıntısına rastlanılmamıştır. Görgü tanıklarının beyanları ise tutarsızdır. Sanık ifadesine gelince hangi sanık kendisini suçlar şeyler söyleyebilir ki? Kaldı ki müvekkilim tüm celselerde gayet tutarlı ifadeler vermiş ve bu suçu işlemediğini belirtmiştir. Adli Tıp tarafından olaydan tam 2 buçuk yıl sonra verilen raporda ruhsal bozukluk olduğu bunun başka sebeplerden de kaynaklanabileceği ancak cinsel saldırıya uğramışsa asıl sebebinin bu kabul edilebileceği belirtilmiştir. Halbuki H.K’nın müvekkilim dışında başka erkeklerle de görüştüğünü hatta birlikte olduğunu samimi olarak itiraf etmiştir. Dolayısı ile bu nedenlerden dolayı müvekkilime ceza verilmesi yasalara uygun değildir beraatini talep ediyoruz” dedi.

SON SÖZÜ NE OLDU?

Mahkeme Heyeti sanığa son sözünü sordu. A.B.K, ‘H.K gezi olayları olduğu dönemlerde bu bana sürekli o olaylara arkadaşlarının da katıldığını kiminin bacağının kiminin kolunun koptuğundan söz ediyor çok kötü oldum diyordu. Böyle bir olay olmadığını hepimiz biliyoruz. Buradan da anlaşılacağı üzere H.K nasıl bir hayal dünyasına sahiptir bilemiyorum’ diye konuştu.

Mahkeme Heyeti karar vermek üzere duruşmaya kısa bir ara verdi. 5 dakikalık aranın ardından yeniden salona alınan sanık ve avukatına karar açıklandı ve mahkeme heyeti 10 yıl hapis cezası verildiğini ve tutuklanarak cezaevine gönderileceğini açıkladı. Duruşma salonu dışında bekleyen polisler salona girince sanığın eşi durumu anlayarak sinir krizi geçirdi. Eşinin boynuna sarılan gözü yaşlı eş ‘Ne olur gitme’ diyerek feryat etti. Sanık ise mahkeme heyetine tepki gösterdi ancak ne söylediği anlaşılamadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.