SÜDAK’tan Temel Kampçılık Eğitimi

Süleyman Demirel Üniversitesi Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü SÜDAK faaliyetlerine devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2013 15:34
SÜDAK’tan Temel Kampçılık Eğitimi

16 kişiden oluşan ekip, bu kez Yazılı Kanyon’da doğayla iç içe üç gün geçirdi. Doğal güzelliklerin anlatıldığı kamp süresince katılımcılara temel kampçılık eğitimi verildi ve kayada iple iniş ve tırmanış aktiviteleri yapıldı.

Isparta’ya bağlı çandır da bulunan yazılı kanyon milli parkında bu hafta sonu kamp yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Dağcılık ve Arama Kurtarma kulübü SÜDAK Üyeleriyle birlikte her hafta sonu etkinlik yapan SÜDAK bu hafta sonunu da kamp yaptı. Bu kampta eğitmenlerinden iniş ve tırmanış eğitimi alan üyeler ateş başında yapılan sohbetler ve eğlencelerle de vakit geçirdiler.

Eğitmen Zeynel Karabacak ve üye Ezgi Acar’a sürpriz doğum günü yapıldı. Yazılı Kanyonun doğal güzelliklerinde gezinti yapan üyeler ayrıca birkaç tepeye de çıkarak manzaranın keyfini çıkardılar.

Kamptan memnun ayrılan SÜDAK üyeleri kamp hakkında görüşlerini bildirdi. Kamp üyelerinden Murat Bozoğlu, “SÜDAK ‘ın faaliyetlerini her hafta bir heyecanla takip ediyorum bütün bir haftanın yorgunluğu yapmış oldukları faaliyette atıyorum.

Üzerine eğitmenlerimizin verdiği eğitimler de çok güzel bir hafta sonu geçiriyoruz. Bu kamplarda ip düğümleri ve iniş tekniklerini daha iyi anlayarak uygulayarak geçirdiğimiz için bana büyük bir artısı oluyor. Yazılı kanyon gerçekten herkesin görmesi gereken bir tabiat parkıdır. Suyun yüksek debisi sayesinde oluşan mükemmel su sesinde doğa yürüyüşü yapmak ve orada gecelemek gerçekten harikaydı” dedi.

Zümray Almakça ise, “SÜDAK’ ın her hafta sonu faaliyet yapması faydalı görüyorum bu sayede bizlerin sosyalleşmesi, ileride iyi bir doğa sever ve dağcı olarak yetişmemizi sağlıyor. Yeni bir üye olarak doğayla yaşamayı öğrendim bu kampta ve doğayı daha çok sevmemi sağladı bu kamp. Yazılı kanyon ise doğal güzelliklerini anlatmakla bitiremem her insanın gezip görmesi gereken bir yer” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.