Sudan Heyetinden Vali Oğuz’a Ziyaret

Hayrat Vakfının davetlisi olarak ilimize gelen 15’i il belediye başkanı olmak üzere 17 kişiden oluşan Sudan heyeti Vali Memduh Oğuz’u ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2012 13:32
Sudan Heyetinden Vali Oğuz’a Ziyaret

Ülkemizin genel siyasi, ekonomi ve sosyal faaliyet alanlarında işbirliği yapmak amacıyla ziyaretler yapan Sudan heyeti Vali Oğuz’u ziyaret etti.
Misafirlerini Valilik Göl Toplantı salonunda kabul eden Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın bütün güzelliklerini dünya insanıyla paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kurt; “İslam dünyasının birlik ve beraberliği açısından bu tür karşılıklı ziyaretlerin çok önemli”

İslam Dünyası’nın birlik ve beraberliği açısından bu tür karşılıklı ziyaretlerin çok önemli olduğunu ifade den Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Kurt; “Bizim bu manada uyuyan dev olarak tabir edebileceğimiz Afrika’nın son derece önemli fonksiyonları var. Bugün gelişen dünyanın inisiyatifleri içinde sivil toplum örgütlerinin çok önemli bir yeri var. Bizlerde bu eksende sivil toplum faaliyeti çerçevesi içerisinde ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı tecrübe transferini önemsiyoruz. Bu doğrultuda Sudanlı kardeşlerimiz her ölçekte Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyor” dedi.

Vali Oğuz; “Biz sevdiklerimizin yollarına gül dökeriz”
Isparta’nın her yönüyle gelişmiş bir vilayet olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Masanızın üzerindeki gülleri görüyorsunuz, biz sevdiğimiz insanlara, sevdiğimiz misafirlere ‘Gül Döktük Yollarına’ deriz. Bu bir Türkçe tabirdir, aynı zamanda bu sizlere olan muhabbetimizin bir göstergesidir.

Isparta, dünya gül yağı üretiminin % 65’ni tek başına karşılamaktadır, bu bir tesadüf olamaz, bunda muhakkak bir hikmet vardır. Ayrıca bizim medeniyetimizde gül Peygamberimizi temsil eder, o nedenle gülün % 65’nin Isparta’ya yetişiyor olması bize bir vazife yüklemektedir.
Isparta aynı zamanda bir meyve bahçesidir, burada tarım ve hayvancılık son teknolojilerle yapılmaktadır. Yılda yaklaşık 700 bin ton elma, 21 ton kiraz, 20 tona kayısı ve 130 bin ton süt üretilmektedir.
Aynı zamanda Isparta’da akarsuların tamamı içme suyudur. % 50’ye yakın kısmı ormanlık olan Isparta’da her yerden ırmaklar akar. Bütün bunların üstünde kendi zemininden kaynayan pınarlarla dolan Eğirdir Gölümüz vardır.

Bütün bunlarla birlikte Isparta bir ilim şehridir, çünkü burada ilim yolunda çok büyük kolaylıklar var. Buna en güzel örnek olarak 1992 yılında kurulan üniversitemizi gösterebiliriz. Üniversitemizin şu anda 52 bin talebesi ve binden fazla profesör var. Ayrıca vilayet bünyesinde binden fazla doktorumuz ve her türlü tıbbi laboratuarımız var.
Vali Oğuz; “Biz sadece kardeşliği paylaşmak üzere iletişim istiyoruz”
Biz şunun bilinmesini arzu istiyoruz, biz dünyadan bir şey almak üzere değil, sadece kardeşliği paylaşmak üzere iletişim istiyoruz. O nedenle münasebetlerimizde tek istediğimiz kardeşliğin paylaşılmasıdır. Biz bu doğrultuda sahip olduğumuz zenginliklerimizi sizinle kardeşçe paylaşmaya hazırız. İnşallah bu ziyaretiniz modern tarım konusunda, hayvancılık konusunda, inşaat konusunda çünkü inşaat sektörü Isparta’da çok ileridir, ilmi konularda görüşmeler yaparak karşılıklı gelişmeler sağlarsınız. Bu konularda biz elimizden gelen her türlü desteği veririz” dedi.

Heyet adına konuşan Elmakbul Elfadıl Heccam; “Bizim açımızdan her yönüyle çok olumlu ve verimli geçen bir ziyaret oldu. Her konuda bize yardımcı olmak istediğinizi söylemeniz bizim için çok önemli, o nedenle sizlere müteşekkiriz. Sudan çok geniş topraklara sahip bir ülke, bundan dolayı sizlerin ziraattaki tecrübeleriniz bizim için çok önemli. Bununla birlikte ilmi konularda işbirliğimiz olabilir. Bizlere karşı en içten göstermiş olduğunuz yakınlık nedeniyle tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Güler; “Sayın Valimizi halk çok seviyor”
Vali Memduh Oğuz’un Isparta için bir şans olduğunu belirten Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bülent Güler; “Sayın Valimiz Isparta’ya geldiği günden beri halkın içinde, halkın her türlü sorunlarıyla ilgilenmekte ve özellikle gariban insanları sahiplenmektedir. Ne zaman kendisini ararsak Isparta’nın en ücra köşelerinde, köylerinde halkın sorunlarını çözerken veya kimsesizleri sahiplenirken bulmaktayız. O nedenle halkımız Sayın Valimizi çok sevmektedir.

Sayın Valimiz Memduh Oğuz’dan Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a kadar bütün yöneticilerimiz aynı şekildedir. Buda yıllardır halkın yapmış olduğu duaların karşılığı olarak kabul edilebilir” dedi.
Samimi bir havada geçen ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.