Sugözü Festivali 1 Ağustos'ta

Muhtar Sizide Davet Etti

Yayınlanma:
Sugözü Festivali 1 Ağustos'ta

Yalvaç’a bağlı Bağkonak Köyü’nde yaklaşık yüz yıldır kutlanan ve bu yıl 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceği açıklanan Geleneksel Sugözü Festivali için hazırlıklar sürüyor.

Sugözü Festivali hazırlıklarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Bağkonak Köyü Muhtarı İsmail Başoda, “Bağkonak’ta 1930’larda kutlanmaya başlanan, atalarımızdan dedelerimizden kalan ve bugüne kadar gelen Sugözü geleneğini layık olduğu gibi sürdürmek, yeni nesillere aktarmak için ben ve arkadaşlarım yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz festivalimizi, bu yıl inşallah tedbirlere de uyarak coşku içerisinde kutlayacağız.” dedi.

Sugözü Festivali’nin söz konusu alanın özelliğine uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Bağkonak Köyü Muhtarı İsmail Başoda, “Festival günü misafirlerimize yapılacak ikram için de hazırlıklarımız sürüyor. Tüm bu çalışmalarımız için destek veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Devam eden hazırlıklarımıza katkıda bulunmak isteyen hemşehrilerimiz bizimle irtibata geçebilirler. Hafta sonu yapılacak festivalimizde tüm Yalvaçlı hemşehrilerimizi de köyümüzde ağırlamaktan onur duyacağımızı ifade ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.