Sulama Birlikleri Alarm Veriyor

AKEDAŞ Şirket Müdürü Niyazi Kıvılcım, Hoyran Sulama Birliği ve Yenişarbademli Sulama Birliği haricindeki tüm sulama birliklerinin 500 bin TL’yi bulan elektrik borcu yüzünden enerjilerinin kesildiğini duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2014 10:31
Sulama Birlikleri Alarm Veriyor

Sulama Birlikleri’nin TEDAŞ dönemine ait yaklaşık 47 milyon TL’lik elektrik borcunun özelleşmeden sonra devredilmeyeceği kararı çıkmasının ardından üreticiler rahat bir nefes almış ve özelleşmeden sonra birliklerin elektrikleri, borçları nedeniyle kapatılmamıştı.

Ancak bu sevinç kısa sürdü. Elekrik dağıtım işinin özelleşmesinden sonra Sulama Birlikleri’nin 500 bin TL’ye varan elektrik borcu ortaya çıktı. Hal böyle olunca elektrik dağıtım işini alan AKEDAŞ, Hoyran Sulama Birliği ve Yenişarbademli Sulama Birliği haricindeki tüm Sulama Birlikleri’nin enerjisini kesti.

Şu anda Isparta’da 3.2 milyon TL tahsil edemedikleri alacaklarının bulunduğu dile getiren AKEDAŞ Şirket Müdürü Niyazi Kıvılcım, ‘’Bunlarla ilgili yasal işlemler devam ediyor. Ama biz onlara elektrik satışı yapmıyoruz. Bir çoğunun da sözleşmeye aykırı davrandıkları için sözleşmelerini feshettik. Haziran ayına kadar öderlerse TEDAŞ döneminde bize devredilen borçlarla ilgili şirketimiz gecikme zammından vazgeçecek’’ şeklinde konuştu.

Şu anda Isparta’da 3.2 milyon TL tahsil edemedikleri alacaklarının bulunduğu dile getiren Kılvıcım, ‘’Bunlarla ilgili yasal işlemler devam ediyor. Ama biz onlara elektrik satışı yapmıyoruz. Birçoğunun da sözleşmeye aykırı davrandıkları için sözleşmelerini feshettik. Haziran ayına kadar öderlerse TEDAŞ döneminde bize devredilen borçlarla ilgili şirketimiz gecikme zammından vazgeçecek’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum