Sulama Fıskiyelerini Kırdılar

Isparta Belediyesi tarafından Hızırbey Mahallesi’ne yapılan ve şehrin en büyük parklarından birisi olma özelliğini taşıyan Kule Park’ta bulunan 300 adet otomatik sulama fıskiyeleri kırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2014 11:00
Sulama Fıskiyelerini Kırdılar

Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırılan sulama fıskiyeleri dolayısıyla binlerce liralık maddi hasar oluşurken, sulama yapılamamasından dolayı çimlerde belli oranlarda kuruma yaşandı.

Isparta Belediyesi tarafından 36 dönümlük alan üzerine kurulan ve içerisinde pergoleler, yürüyüş yolları, kaykay alanı, çocuk parkı ile içerisinde meyve ağaçlarının da bulunduğu yüzlerce ağaç dikilen Kule Park’ta çimlerin sulanabilmesi amacıyla otomatik sulama sistemi kurulmuştu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bakımı gerçekleştirilen parkta bulunan otomatik sulama fıskiyeleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı. 300 adet sulama fıskiyesinin kırıldığı belirtilirken yaşanan bu olayın üçüncü kez gerçekleştiği bildirildi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşların özelliklede çocukların daha iyi vakit geçirebilmeleri amacıyla şehrin oksijen deposu olması amacıyla inşa edilen Kule Park’ta böyle bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Günaydın, bugüne kadar fıskiyelerin birden fazla kırıldığını bunun da ciddi anlamda maddi zarara yol açtığını dile getirirken, parkın da olumsuz etkilendiğini belirtti. Günaydın, “Otomatik sulama sisteminin kırılmasından dolayı da sulamada sıkıntı yaşanıyor. Dolayısıyla çimlerde içinde bulunduğumuz yaz ayları dolayısıyla kuruma yaşanıyor. Bu ve şehrimizdeki tüm parklar halkımızın malıdır. Halkımızdan isteğimiz parklarımıza ve diğer ortak kullanım alanlarına verilen zararların anında belediyemize bildirilmesidir. Unutulmamalıdır ki, verilen bu maddi zararlar halkımızın cebinden çıkmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.