Süleyman Demirel Havalimanında Engeller Kalktı

ivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan `Engelsiz Havaalanı` projesi kapsamında istenen koşulları yerine getiren, Isparta Süleyman Demirel havalimanın da engeller kalktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2013 18:16
Süleyman Demirel Havalimanında Engeller Kalktı

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında sertifika almaya hak kazanan işletmelerin sayısı 23`e yükseldi.

SHGM tarafından projede belirtilen gereklilikleri yerine getiren DHMİ Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan, Tekirdağ Çorlu ve Isparta Süleyman Demirel havalimanları ile Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikası verildi.

Kısa sürede bütün havalimanlarının ‘Engelsiz’ belgesi alacağını ifade edenDHMİ Genel Müdürümüz Orhan Birdal şöyle konuştu: ”Devlet Hava Meydanları olarak tüm havalimanlarının engelsiz hale getirilmesi için yoğun bir çalışma yaptık. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve kurumumuzun yaptığı ortak çalışmalarla Türkiye`de faaliyet gösteren havalimanlarında engelsiz havalimanı projesinin yüzde 90`ından fazlasını tamamladık. SHGM’deki işlem süreci tamamlandıkça diğer alanlarımız da engelsiz belgesini almış olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.