Süleyman Demirel Külliyesi'nde Yüksek Lisans ve Doktora Dersi

Süleyman Demirel Külliyesi'nde Yüksek Lisans ve Doktora Dersi

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2015 17:07
Süleyman Demirel Külliyesi'nde Yüksek Lisans ve Doktora Dersi

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim alan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik bir açılış dersi düzenlendi.

Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde gerçekleştirilen dersi, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hidayet Ünlü ile Yrd. Doç. Dr. Hakan Mehmet Kiriş verdi.



Daha önce Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Demirel Vakfı arasında imzalanan protokol hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Kiriş, imzalanan protokolle öğrencilerin Müze’de yer alan arşivden faydalanmalarını, Külliyeyi yakından tanımalarını ve Müzeyi yaşayan bir bilim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bundan sonraki dönemde derslerin burada verilmeye devam edeceğini belirten Kiriş, “Türk Demokrasi Tarihi ve Süleyman Demirel” konulu sunumunda, Türkiye demokrasi tarihi ve Süleyman Demirel’in tarihin hangi noktasında yer aldığı konusunda öğrencileri bilgilendirdi ve “Türkiye ekonomisi ve siyaseti içerisinde önemli yer tutan Süleyman Demirel bir rol modelidir. Halktır ve önemli bir siyasetçidir, halk dili konuşma ustasıdır.” dedi.



“Dünya ve Türkiye Ekonomisi: Türkiye’de Ekonomik Büyüme” konulu sunumunda ise Doç. Dr. Hidayet Ünlü, ülkeler ekonomisini değerlendirerek ülkemizdeki enflasyona ve geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik buhranlara değindi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.