Sümer Halı'nın Makineleri Hurdaya Gidiyor

Kapatılan Sümerhalı Fabrikasının depolarında muhafaza edilen 1391 takım dokuma Tezgahı, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurdasan'a devredilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2012 14:23
Sümer Halı'nın Makineleri Hurdaya Gidiyor

İl Özel idaresi özelleştirme sonucu devredilen Sümer Holding A.Ş'ye ait 2 bin 046 halı tezgahından halen bin 391 takım halı dokuma tezgahının Isparta Halı Fabrikası depolarında muhafaza edildiği öğrenildi.

İdare, söz konusu alanın sağlık kompleksi yapılmak üzere sağlık Bakanlığı'na devredilmiş olması, ayrıca idare yerleşkesinde bulunan ambar ve depoların da büyük bölümün sağlık kompleksi içinde kalması nedeniyle halı dokuma tezgahlarının depolanma sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Halı tezgahlarını talep eden kamu kurum ve kuruluşu da bulunmadığından Ötürü atıl durumda bulunan ve kullanılmasına ihtiyaç olmadığı anlaşılan bin 391 takım halı dokuma tezgahının Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurdasan'a satılması talep edildi, il Daimi Encümeni, satış teklifini uygun gördü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.