Sümer Tilmaç, Hastanede Tedaviye Altına Alındı

Usta oyuncu Sümer Tilmaç, akciğerlerindeki isteksizlik sebebiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2014 16:29
Sümer Tilmaç, Hastanede Tedaviye Altına Alındı

Oyuncu Sümer Tilmaç, akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Servisi'nde tedaviye alındı.

Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenecek "Her Yöne 90 Dakika" adlı tiyatro oyununda rol almak için Antalya'ya gelen 66 yaşındaki oyuncu Sümer Tilmaç, dün akşam saatlerinde kaldığı otelde rahatsızlanarak, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Tilmaç'ın rahatsızlığının teşhisi için tetkiklere başlandı.

Tilmaç, hastanesindeki odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce sahnede rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını, "kalp yetmezliği ve akciğerlerde problem" tespit edildiğini anlattı. Bugünkü rahatsızlığının da 2 yıl önce başlayan problemlerin devamı olduğunu ifade eden Tilmaç, "Birşeyler bozulunca kolay kolay düzelmiyor. Bozuldukça hastaneye geliyoruz ama bu sefer tam bozuldu herhalde. Bu kez hastanede daha uzun kalmak gerekecek" dedi.

Bu akşam AKM'de bir gösterisinin olacağına dikkati çeken Tilmaç, yarın da Isparta'da sahneye çıkacağını söyledi. Oyunların ardından yeniden hastanedeki tedavisine devam edeceğini belirten Tilmaç, şöyle konuştu: "Biz büyüklerimizden öyle gördük. Adile Naşit abla, Allah rahmet eylesin, oğlu Ahmet çok ciddi bir kalp ameliyatı geçirmişti, vefatını öğrendik. İzmir'de oynuyorduk, İstanbul'a geldik defnettik, döndük oynadık. Maalesef tiyatrocunun kaderi böyle birşey. Yanlış birşey ama o kadar insan oraya gelmiş, özellikle tiyatroda seyirci bulunmazken bu akşam dolu bir salon, bu insanlara saygısızlık gibi olur. O yüzden mutlaka oynayıp geleceğim." Sorulara espriyle yanıt verdi:

Tilmaç, bir gazetecinin "Doktorlarınız buna nasıl izin verdi?" sorusuna ise, "Sanırım onlar da bilet almışlar" diye espriyle yanıt verdi. Sevilen bir oyuncu olduğunu dile getiren Tilmaç, yılların ona kazandırdığı en büyük değerin bu sevgi olduğunu kaydetti.

Bodrum'da tedavi gören oyuncu Nejat İşler'in hatırlatılması üzerine Tilmaç, İşler'in genç bir oyuncu olduğunu belirterek, en kısa zamanda sağlığına kavuşması temennisinde bulundu. "Tilmaç'ın sağlık tetkikleri yapılıyor" Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abit Demircan ise Tilmaç'ın hastaneye nefes darlığı şikayetiyle geldiğini söyledi.

Tilmaç'ın akciğerinin iki zarı arasında sıvı biriktiğini, bunun alınacağını anlatan Demircan, Tilmaç'ın rahatsızlığının henüz tanısının konulmadığını, yapılan tetkiklerle tanısının konulacağını ifade etti. Tilmaç'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin iyi gittiğini kaydeden Demircan, usta oyuncuyla ilgili korkulacak bir durumun bulunmadığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.