Sümerhalı Yalvaç’ta Hayat Buluyor

Başbakanlığın onayıyla Sümerhalı Fabrikasının makine ve teçhizatının kullanım hakkını alan Yalvaç Belediyesi, makine ve teçhizatların taşınması ve montajı için ihaleye hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 17:21
Sümerhalı Yalvaç’ta Hayat Buluyor

İhale sürecinin tamamlanması ardından Sümerhalı Fabrikasının makinelerinin eskiden olduğu gibi çalışır hale geleceğini bildiren Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, “6 bin 300 metrekare kapalı alanda çelik konstrüksiyondan bina inşa ediyoruz.

Bu binayı 1 milyon 322 bin liraya ihale ettik. İş teslimi 2 ay içerisinde yapılacak. Şimdi de makine ve teçhizatın taşınması ve montajı için ayrı bir ihaleye hazırlanıyoruz” dedi.

Sümarhalı Fabrikasının kapanması, yerinin de Şehir Hastanesi için kullanılacak olması nedeniyle hurdaya ayrılması gündeme gelen makine ve teçhizata Yalvaç Belediyesi sahip çıktı. Başbakanlığın onayıyla Sümerhalı Fabrikasının makine ve teçhizatının kullanım hakkını alan Yalvaç Belediyesi, makine ve teçhizatların taşınması ve montajı için ihaleye girmeye hazırlanıyor.

Halı ipliği üretimi ve yıkama makinelerinin taşınacağı yerin hazırlandığını belirten Başkan Bayram, 1 milyon 322 bin liraya mal olacak fabrika binasının ihalesini yaptıklarını açıkladı. Bayram, fabrikanın 60 gün içerisinde tamamlanacağına dikkat çekti.

‘MAKİNELERE İHALE DOSYASI HAZIRLIYORUZ’
Ardından bina yapılırken makine ve teçhizatın taşıma ihalesinin de yapılmaya başlanacağını ifade eden Bayram, ”Makineleri söküp bir yere koyarsak makineler tekrar uygulanmasında fiyasko veriyor. Aktardönder oldu mu verim alamıyorsun.

Bu nedenle makinelere de yeniden ihale dosyası hazırlıyoruz. O da ihale ile gelecek. İhale sonrası makinelerin makinelerin bakımı yapılacak. Buraya nakledilecek. Sonra yeni yerine monte edilecek. Ve çalıştırıp bize teslim edilecek. eğer biz böyle yapmasaydık makineler perişan olacaktı” diye konuştu.

HASTANE İHALESİNE ENGEL DEĞİLİZ
Sağlık Müdürlüğü’ne burada yapılacak şehir hastanesinin ihalesiyle ilgili kendisinin bir engel teşkil etmediğini ilettiğini belirten Bayram, “Ben onlara dedim ki siz ihalenizi yapın.

İnşaata başlayacağınız boş yerlerden başlayın. Benim makineleri alacağım tarafı zaten yıkacaksınız hatta yıkımını ben yapayım makineyi aldıktan sonra dedim. Ben burada zaten zarardayım. 2 bekçim bekliyor orada. Bizim, yapılacak ihaleye bir engelimiz yok. Yapmanızda bir engelim yok. Yıkmaya da ben razıyım. Bunun tekniği bu” dedi.

HAZIR BİNA OLSA 100 GÜN İÇİNDE GETİRİRDİK
Yapılan protokol gereği 100 gün içinde bu makinelerin taşınmasının istendiğini anımsatan Tekin Bayram, “ Ben ilk 100 günde alır getiririz diyordum hazır binaya ilk 100 günde getirirdik.

Ama makinelerin Yalvaç’ta konuşlandırılacağı binayı yapacak olmamız işleri karıştırdı. 15 Nisan’da binanın işlemi tamam. Binanın çatısı kapatırlarsa yanları kapatma sırasında makineler gelebilir. Bina inşaatı sürerken makinelerin taşınmasına da start vereceğiz” bilgisini verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.