Suni Damarla Hayata Tutundu

SDÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Isparta’da Bir İlki Başardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2018 10:20
Suni Damarla Hayata Tutundu

70 yaşındaki hastanın hayati önem taşıyan bölgelerinde ve beyne giden damarlarında genişleme tespit edildi. Ani ölüm veya ani beyin ölümü gibi tablolarla yol açabilen durum SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan İbrişim tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla suni damar yerleştirilerek çözüldü.

Denizli’de yaşayan 70 yaşındaki Hasan Ali Hare yaşadığı sağlık sorunlarıyla ilgili olarak SDÜ Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikleri sonucunda hastanın damarlarının hayati önem taşıyan bölgelerinde ve beyne giden damarlarında genişleme tespit edildi. Damar duvarında yırtılma, ani ölüm veya ani beyin ölümü gibi tablolarla yol açabilen anevrizma SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erdoğan İbrişim tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla hastaya suni damar yerleştirildi. Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan ve ilimizde de ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla ilgili konuşan Prof.Dr. İbrişim, “Çıkan aorta (kalpten çıktıktan sonraki bölüm) ve arcus aortayı tutan ve yan aortalardan çıkan beyne giden damarların da bir kısmını tutan damar genişlemesi ki bu aort kapak yetmezliğine de yol açan bir oluşumdur. Hastamızın aort kapağını değiştirdik. Bu operasyon kalpten çıkan aorta ve beyne giden damarların da suni damarın kalp çıkımından aort yayına kadar yerleştirilmesiyle yapılan bir ameliyat ve oldukça başarılı geçti” dedi.
Ameliyat sonrasında görüşlerini aldığımız hasta Hasan Ali Hare, yaşadığım zorlu dönem bu ameliyatla geride kaldı şükürler olsun. Sayın hocamız Erdoğan İbrişim’e ne kadar teşekkür etsem azdır. Bana neredeyse ikinci bir hayat yaşamamı sağladılar. Kendisinden Allah razı olsun. Geçirdiğim ameliyatın çok riskli ve önemli bir operasyon olduğunun biliyorum. Doktorum sayesinde şu an sağlıklı biri olarak taburcu olacağım. Bundan büyük mutluluk yok benim için. Buradan tüm SDÜ Hastanesi çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval getirmesin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.