Şüpheliler 130 Gündür Tutuklular

Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan ve 22 kişinin tutuklandığı soruşturmanın iddianamesi yeniden mahkemeye sunuldu. Mahkeme iddianameyi daha önce eksik bulmuş ve reddetmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2012 11:44
Şüpheliler 130 Gündür Tutuklular

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül’de Isparta Belediyesi’ne operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, belediye çalışanları ve belediyenin dışarıdan iş yaptığı 28 kişi gözaltına alındı.

“Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ile ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla 4 gün Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler, 27 Eylül’de adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 22’si tutuklandı. Operasyon ile ilgili savcılık tarafından hazırlanan iddianame, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ret edildi.

İddianamenin bir üst mahkeme olan Burdur Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da “kısmen rededilmesi” üzerine, savcılık eksiklikleri tamamlayarak yeniden Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

130 gündür tutuklular
Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 gün içinde incelemesini yapıp dava sürecini başlatacağını söyledi.

Soruşturma sonrası yargı sürecinin en kısa zamanda başlaması gerektiğini  kaydeden Gökmenoğlu, “Adil yargılama için, yaklaşık 130 gündür tutuklu olan insanların bir an önce yargı önüne çıkması gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.