Süreç Tamamlandı İhaleye Çıkıyor

Süreç Tamamlandı İhaleye Çıkıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2016 10:18
Süreç Tamamlandı İhaleye Çıkıyor

YPK (Yüksek Planlama Kurulu) Ağlasun – Antalya Dereboğazı yolunun duble yol yapılmasını 31. 12. 2015 itibariyle programa aldı.
Dereboğazı'nın 80 km.’lik kısmının duble yol ihalesi için bütün süreç tamamlandı ve ihaleye çıkılıyor

AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç yılın son günü çıkarttığı YPK (Yüksek Planlama Kurulu) kararı ile yine farkını gösterdi ve Isparta – Antalya Dereboğazı yolunun duble yol yapılması için gerekli resmi son işlemi de yaptırttı.

YPK yılın son günü 31. 12. 2015 tarihi ile Ağlasun – Antalya arası Dereboğazı yolunu 2015 yılı yatırım programına aldı. Böylece Dereboğazı'nın duble yol olarak yapılacak 80km. kısmı için süreç tamamlandı.

Böylece 80. km.’nin ihalesi kısa süre içinde yapılacak. YPK’nın bu kararı; Dereboğazı yolunun duble yol yapılmasının devletin programı içinde olduğu ve resmileştiği anlamına geliyor. Yani, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ihaleye hemen çıkmak ve yolu duble yapmak zorunda.

AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı yolunda duble yol çalışmalarının daha önce başladığını belirterek:”Isparta kısmından 10 km. Antalya kısmından da 10 km. duble yol tamamlanmak üzere.

Kalan 80 km.’nin yapılacağını ve ihale sürecinin başladığını daha önce açıklamıştık. Ancak bazı kesimler Ağlasun kavşağına kadar duble yapılacağını kalan 80 km.’lik bölümün yapılmayacağını iddia ettiler. YPK kararı Dereboğazı yolunun 2015 yılı yatırım programına resmi olarak alındığını ve artık devletin kısa sürede ihaleye çıkacağını gösteriyor. 80 km.’lik kısım için projeler zaten tamam. İhale süreci çok hızlı bir şekilde devam edecek. Yol resmi olarak devletimizin yatırım programına alınmıştır. Ispartamıza hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum