Süreyya Sadi Bilgiç IGIAD'la Buluştu

Süreyya Sadi Bilgiç IGIAD'la Buluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2017 16:51
Süreyya Sadi Bilgiç IGIAD'la Buluştu

ISPARTA Genç İşadamları Derneği yönetim kurulu ve üyeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili S.Sadi  Bilgiç ile düzenledikleri yemekli toplantı ile bir araya geldi.Toplantıda dernek faaliyetleri ,projeleri ve bağlı bulundukları üst çatı Tügik hakkında bilgi veren Başkan  M.Hakan Gökdoğan ; yaptığı hizmetler göstermiş olduğu gayretler için iş adamları ve Isparta halkı adına teşekkür etti.

Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de 10 yıldır milletvekilliği yaptığını, milletvekili olduğu günden beri Isparta'da öğrenci sayısının yetersiz olduğunu söylediğini kaydetti. 10 yıl önce 30 bin olan öğrenci sayısının bugün 90 bine ulaştığını aktaran Bilgiç, bunu artırmanın yolunun ise fiziki altyapıyı artırmakla mümkün olduğunu anlattı. Referandum sürecinde yaptığı ziyaretlerde öğrencilerin en büyük sorununun yüksek ev kirası olduğunu öğrendiğini kaydeden Bilgiç, "Bir evin öğrenciye yüksek bir bedelle kiralanmasının mantıklı bir izahı yok. Öğrencilerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Çok yakın bir tarihte üniversite öğrencilerine yönelik bir çalışma yapacakları bilgisini de veren Gökdoğan  “genç işadamları olarak Ispartanın sorun ve ihtiyaçlarını farkındayız.yakinen takip ediyoruz.bunun yanı sıra 80 bin kadar öğrencisi olan bir şehir olarak da öğrencilerimizin de sorun ve ihtiyaçlarını öğrenmek,çözebilmek adına çalışmalar başlatacağız“dedi

Bilgiç ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.Yeni Anayasa ile bürokrasinin hafifleyeceği,devlet mekanizmasının daha hızlı bir hale geleceğini belirten Bilgiç “Meclisteki kavgalar iktidar kavgasıdır. Bunları da artık görmeyeceksiniz. Millet bir seçimle iktidarı, hükümeti belirleyecek. Herkes işine bakacak. Parlamento yasama ile denetim ile uğraşacak. Güçlü devlet böyle olur."dedi..

Değişiklik paketi içerisinde yer alan milletvekili sayısının artırılmasına yönelik maddeye yapılan eleştirileri de değerlendirerek şöyle konuştu: "Keşke 550-600 değil de daha fazla  milletvekili olsaydı. Başı sıkışan herkes, bir talebi olan herkes bir milletvekiline ulaşabilse. Avrupa da ortalama 43 bin kişiye 1 milletvekili düşerken ülkemizde 123 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor.. Avrupalı bunu hakediyor ama Türk bunu haketmiyor.  Bana göre 600 bile az. Isparta'da milletvekili sayısı 4'den 3'e düştü diye üzülmüyor muyuz? Keşke Isparta'da 10 milletvekili olsaydı.  Biz daha çok hizmet mücadelesi veririz. “dedi

Bilgiç eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma, turizmden eğitime kadar Isparta'da yapımı tamamlanan, inşaatı devam eden ve programlanmış yatırımlar için istikrarı işaret etti.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.