Suriyeli Dilencilerin Yer Kavgası

Suriyeli Dilencilerin Yer Kavgası

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2016 18:13
Suriyeli Dilencilerin Yer Kavgası

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte cami önleri ve köşe başlarında artan dilenciler sokak ortasında yer kavgasına tutuştu. Piri Efendi Pasajında bulunan mescit önünde yer kavgasına tutuşan dilenciler uzun süre orada kimin dilencilik yapacağını tartıştı.

Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, insanların iyi niyetini suistimal etmeye devam ediyor. Vatandaşlar, dilencilerin ısrarcı tavırlarından rahatsız olurken, dilenciler ulu orta yer kavgası yapmaya başladı.
Dilencilerin sayısı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte arttı. İnsanların iyi niyetini suistimal eden dilenciler, özellikle cami önlerinde namaz çıkışlarını bekleyen ve insan yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokakları mesken tutan dilenciler, manevi atmosferi yüksek olan Ramazan ayında insanların duygularını sömürmeye devam ediyor.

Dün ikindi namazı çıkışında Piri Efendi Camii önünü mesken tutan bir Suriyeli dilenci ile daha önce orada dilendiği söylenen başka bir Suriyeli dilenci yer kavgasına tutuştu. Dilenciler uzun süre orda kimin dileneceğini tartışırken çevredeki esnaflar gürültü üzerine dışarılara çıktı. Kendilerini izleyenlerin sayısının arttığını fark eden dilencilerden biri hızla uzaklaşırken diğer cami önünde dilenmeye devam etti.

ÇOCUKLAR KULLANILIYOR!
Gün içinde binlerce insanın geçtiği kent meydanı da dilenciler tarafından mesken tutuluyor. Her gün belli noktalarda konuşlanan dilenciler yaşları 3 ila 10 arasında değişen çocuklarını da kullanmayı ihmal etmiyor.
Polis ve zabıtalara yakalanmak istemeyen dilencilerin, gün içinde sürekli yer değiştirmesi de dikkat çekiyor. Dilencilerden bazıları da para almak için sağlık sorunlarını ve fiziki engellerini kullanıyor. Kimisi olmayan bacağını ya da kolunu ön plana çıkarırken, kimisi de kucağındaki bebeği öne sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum