Suriyeli Muhaliflere Yardım Kampanyası

Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Suriyeli Muhalifler için yardım kampanyası başlattı. Hatay, Gaziantep ve Kilis Valilikleri eliyle Suriyeli muhaliflere yapılacak yardımlar 3 ayrı Kur’an Kursunda toplanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2013 12:14
Suriyeli Muhaliflere Yardım Kampanyası

Hatay, Gaziantep ve Kilis’te resmi kampların dışında çeşitli evlerde yaşayan Suriyeli Muhalifler için Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri yardım kampanyası başlattı.www.ajans32.com

Öğretmenevi VİP Salonunda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulan kampanyanın ne kadar süreceği ise henüz belli değil.

Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına açıklama yapan Halil Elitok, “Suriye’den Beşşar Esad zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Hatay, Gaziantep ve Kilis illerimizde zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli Mültecilere, Isparta Gönüllü Kültür Teşekküllerince organize edilen yardım kampanyası başlatılmıştır” dedi.

Elitok, “Hatay, Gaziantep ve Kilis Valileriyle ve Sivil Toplum Örgütleri yetkilileriyle yapılan görüşmelerde çok sayıda Suriyeli Mültecilerin yaşadığı ve kışlık ihtiyaçlarının had safhada olduğu öğrenilmiştir. Yardım kampanyası yaklaşan kış şartları nazar-ı itibara alınarak halı, kilim, battaniye, soba, elbise ve ayakkabı gibi ihtiyaç maddeleri, Dere Mahallesindeki Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu binasında, İstanbul – Çünür yolu üzerindeki Hayırlar Kur’an Kursu binasında, Antalya yolu üzerindeki Fatih Kur’ân Kursu binasında toplanacaktır” bilgisini verdi.

Isparta’nın islami ve insani konularda hassas olduğunu kaydeden Eitok, “İslami ve insani konularında daha hassas olan Ispartalı hemşerilerimizin şimdiye kadar olduğu gibi bu konuda da hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz. Mümkün olduğu kadarıyla bay, bayan ve çocuk elbiselerinin ayrı ayrı poşetlenip getirmesinde fayda vardır” dedi.ajans32

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum