Suriyeli Mültecilere Destek Kampanyası

Isparta Valiliği bünyesinde Suriyeli mülteci vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2013 11:30
Suriyeli Mültecilere Destek Kampanyası

Konuya ilişkin olarak Vali Memduh Oğuz başkanlığında Valilik Gül Toplantı Salonunda sivil toplum kuruluş temsilcileri ve işadamlarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar 31 Ocak 2013 tarihine kadar Özkanlar Kavşağı İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne (Eski Sivil Savunma Müdürlüğü Binasına) ayni yardımlarını getirebilecekler.
Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Vali Memduh Oğuz, Ispartalı bütün vatandaşları kampanyaya katılmaya davet ettiklerini belirterek, en çok bebek maması, battaniye ve gıdaya ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Vali Oğuz; “Bir mama, bir battaniye bizden olsun”
Vali Oğuz; “Suriye’deki iç çatışmadan kaçarak Hatay Kırıkhan İlçesine sığınan 10 binin üzerinde kardeşimiz zor koşullarda yaşamlarını sürdürmekteler. Gerek Hatay Valiliği, gerekse Kırıkhan Kaymakamlığı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde oradaki kardeşlerimizin imkanlar ölçüsünde çadırlarda zor kış şartlarında misafir edildiklerini ve büyük bir zaruret içersinde olduklarını öğrendik. Oradan almış olduğumuz bilgilere göre çocuk maması, battaniye ve gıdaya acil ihtiyaç duyulduğunu öğrendik.

Bu durum bizi huzursuz etti ve buradaki kardeşlerimiz için Isparta Valiliği olarak bir yardım kampanyası başlatalım dedik. Bu söylediğimiz kampanya Suriye’den Türkiye’ye irtica etmiş sığınmacılarla ilgili başbakanlığın düzenlediği büyük kampanyayla ilgili değildir. Çok şükür onların ihtiyaçları devletimiz ve vatandaşlarımız tarafından karşılanmakta. Bizim düzenlemiş olduğumuz kampanya Suriye’deki olumsuzluklardan dolayı, ani saldırılardan dolayı bütün malını, mülkünü orada bırakarak kaçan, tabir yerindeyse canını zor kurtararak Türkiye’de bir kişinin yanına sığınırım diyerek gelenler içindir. Bizim düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyası tamamen bunlara yönelik olarak olacak. Bu bakımdan Ispartalı vatandaşlarımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.
Kampanyaya battaniye ile katılacak olan vatandaşlarımız Özkanlar Kavşağındaki eski sivil savunma müdürlüğü binasına battaniyelerini bırakabilirler. İllaki yeni battaniye olacak diye bir şartımız yok, evimizde kullanmadığımız fazla battaniyeler ile de kampanyaya katılabilirsiniz. Yeter ki oradaki kardeşlerimiz üşümesin.

Mama yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımız ise, Isparta’daki herhangi bir eczaneye giderek çocuk maması için para bırakmak koşuluyla katılabilirler. Sağ olsun eczacılar odası başkanımız mama yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olabileceklerini söyledi. Mama yardımında bulunmak isteyen vatandaşlarımızdan hiçbir kâr amacı gözetmeksizin mamaları maliyet fiyatına vereceklerini belirtti.

Gıda yardımı konusunda ise İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün öncülüğünde ilimizde bulunan soğuk hava depolarının katkılarıyla elma toplandı. İnşallah ilk fırsatta toplanan 20 ton elma hemen oraya gönderilecek” dedi.

Toplantıya katılan sivil toplum örgütleri ve işadamları ise, kampanyanın Isparta’ya yakışır bir biçimde hayırlı olmasını arzu ettiklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.