Suriyeli Tarım İşçileri Isparta'da Eğitilecek

Suriyeli Tarım İşçileri Isparta'da Eğitilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2017 13:22
Suriyeli Tarım İşçileri Isparta'da Eğitilecek

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğiyle Suriyeli tarım işçilerinin eğitilmesini öngören proje başlattı.

BAGEV Başkanı Ali Çandır ile FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, "Ekonomik Fırsatların Artırılması Yoluyla Türkiye'nin Güneyindeki Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Desteklenmesi" projesi çerçevesinde Isparta'da ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ı ziyaret eden Çandır başkanlığındaki heyet, proje hakkında bilgi verdi. Ziyarette proje ortaklarından Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar da yer aldı. Suriyelilerin bu ülkenin gerçeği olduğunu belirten BAGEV Başkanı Ali Çandır, Suriyelilerin büyük çoğunluğunun tarım sektöründe çalıştığını kaydetti. Tarım sektöründe çalışan Suriyelilerin mesleki işbaşı eğitim ve sosyal adaptasyonunu sağlamak için FAO ile ortak proje yürüttüklerini söyleyen Çandır, bunun için Vali Günaydın'dan destek istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.